reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Exposició "El Castell d´Amposta: què ha estat i què fem"

Amposta. Recinte del Castell

Dates: 12-23/08/92

Organitza: MMA - Escola Taller Ibera - Ajuntament d´Amposta


En aquesta mostra s’exposen els materials recuperats a les diferents excavacions que s’han portat a terme al recinte del Castell; les restes ibèriques són nombroses, i és que des del s. V a.C. hi hagué una ocupació permanent d’aquesta zona donada la proximitat del riu. Les sitges, magatzems de gra, que s’han trobat són una mostra de l’activitat comercial que imperava en aquella època. De l’època àrab també s’han descobert diversos materials, a destacar la muralla que tancava un espai obert i amb poques estructures; també es conserva la torre medieval de Sant Joan, una de les tres que tenia el Castell. El present i el futur del Castell és l’últim punt de l’exposició. És aquí on es narra el paper que han tingut les Escoles Tallers en el procés de rehabilitació de la zona;. L’Escola Molí del Castell va portar a terme la restauració de l’edifici del Molí de Cercós, futur centre cultural. La restauració de la Casota Vella del Castell la realitzarà l’escola actual, Ibera ’92, lloc que passarà a ser l’Escola d’Art d’Amposta.


Exposició "El Castell d´Amposta: què ha estat i què fem" Exposició "El Castell d´Amposta: què ha estat i què fem" Exposició "El Castell d´Amposta: què ha estat i què fem"


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal