reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior agost 2018 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Finalitzada la campanya de documentació d’objectes etnològics del fons del Museu

Es tracta de materials vinculats a la fotografia, el cinema i l’art

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Finalitzada la campanya de documentació d’objectes etnològics del fons del Museu
Al llarg del 2017, els tècnics del Museu de les Terres de l’Ebre han dut a terme diferents campanyes d’inventari i documentació de materials etnològics i arqueològics.

Durant l’any, els documentalistes han realitzat feines consistents en l’organització dels materials, entrevistes orals per a recopilar informació, identificació de cadascun dels objectes, registre i siglat de les peces, informatització i incorporació de les dades al programari Museumplus, realització de fotografies individuals dels objectes i emmagatzematge a les instal·lacions del Museu. 

En el cas dels béns etnològics, totes les col·leccions procedeixen majoritàriament de cessions de particulars, mentre que en el cas dels béns arqueològics, procedeixen de diverses excavacions. Els treballs han permès registrar, investigar, documentar i conservar béns patrimonials mobles amb un valor intrínsec per al territori ebrenc. A més, un cop enllestides les feines, aquests materials es posaran a disposició dels investigadors. D’altra banda, la documentació permetrà, en un futur, visibilitzar aquests fons al públic a partir de diferents activitats, com ara exposicions, publicacions, etc.

Pel que fa als fons etnològics, a principis d’any es van documentar alguns dels objectes que havien de completar l’exposició permanent de l’espai Ebre Km0 ubicada a l’Oficina de Turisme d’Amposta.

Més recentment, uns altres lots han pogut ser documentats gràcies al suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural a través del programa de la xarxa territorial de museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En total, es tracta de 83 objectes, i els lots documentats han estat els següents:

- Fons Josep Luna. És un fons fotogràfic que incorpora tant càmeres com accessoris. Destaca per contenir aparells fotogràfics amb una cronologia que engloba des de les darreries del segle XIX fins al tercer quart del XX. Aquesta col·lecció l’havia cedit al Museu de les Terres de l’Ebre la vídua de Josep Luna, Humbelina Mateu. Cal indicar que el Museu ja disposada d’un conjunt de fotografies d’aquest autor.

- Fons Folia. Es tracta d’un conjunt de béns pertanyents al conegut escultor Joan Baptista Folia i al seu fill Joan Folia Monner. El fons consta d’eines per a treballar l’escultura i també d’algun equip de pintura. Ha estat donat per Helena Folia, néta del primer.

- Altres fons apart que s’han documentat són objectes solts procedents de diverses donacions esporàdiques, vinculats al cinema i la fotografia. La majoria s’han utilitzat per a l’exposició “Aquelles tardes... 120 anys de cinema a les Terres de l’Ebre” produïda recentment pel Museu.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##535