reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior març 2018 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Exposicions itinerants del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Servei d’Atenció als Museus (SAM)

Exposició “Jocs i joguines a l’antiguitat”
L’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat, produïda pel Museu d’arqueologia de Catalunya a través d’Arqueoxarxa, la xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya, i concebuda pel Museu de Badalona, vol mostrar, sobretot per mitjà de peces arqueològiques conservades als museus de Catalunya, i amb l’ajut de la iconografia trobada arreu, alguns jocs que s’han mantingut des de l’antiguitat ‐incloent l’època medieval‐ fins als nostres dies. .

Exposició “Un espai sagrat. La Roca dels Moros de Cogul. Un segle de recerca 1908-2008”
L’exposició proposa un recorregut per la prehistòria, en els períodes epipaleolític i neolític, a través del conjunt de pintures de la Roca dels Moros del Cogul. Aquestes pintures són el fil conductor per a mostrar els canvis soferts per la societat prehistòrica en la transformació de caçadors-recol·lectors a agrícoles-ramaders.

Exposició “La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”
Hi ha tantes maneres de concebre la mort! Per a alguns, quan aquesta arriba es creua un límit, sovint un riu, i així es passa de la dimensió dels vius a la dels morts. Per a altres, en canvi, s’accedeix a la volta celestial. Pel que fa a les pràctiques funeràries prehistòriques, no ens n’han arribat els gestos, els cants, ni tampoc les emocions sentides pels que hi participaven, només ens n’han arribat restes materials. No sabem si tractaven de separar l’esperit del cos perquè pogués viatjar al més enllà, d’allargar el diàleg amb els difunts o, contràriament, d’allunyar-los per poder-los oblidar. Però no hi ha dubte que a la prehistòria les persones es van interrogar sobre la mort, també a Catalunya, i és molt probable que les seves respostes fossin diverses i, almenys en part, diferents d’allò que nosaltres coneixem.

Exposició “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física ”
La mostra ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics bàsicament de la Catalunya Central.


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##111