reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior maig 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  Dia Internacional dels Museus "Museus, sostenibilitat i benestar"

del 14/5/2023 al 28/5/2023 · Museu Terres de l’Ebre,Museu Mar de l’Ebre i C.I. de la Vida a la Plana · Amposta, La Ràpita i Santa Bàrbara

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Dia Internacional dels Museus "Museus, sostenibilitat i benestar"

ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS AL MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE I ALTRES EQUIPAMENTS DE LA XARXA “EBRE, NATURA & CULTURA”

Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

"MUSEUS, SOSTENIBILITAT I BENESTAR"
Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

I com cada any el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb altres equipaments que formen part de la xarxa "Ebre, natura & cultura" com el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana i el Museu de la Mar de l’Ebre, han preparat un conjunt d’activitats per celebrar aquesta efemèride.

Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)

  • Dissabte 20 de maig de 20 a 21 h. i de 21 a 22 h.  Nit dels Museus, visita teatralitzada a la sala permanet “L?ebre, camí d’aigua” "Veus de Pepito. Lo pescador de sabogues". Activitat gratuïta amb reserva prèvia limitada a 25 participants per torn. Inscripcions online a museuterresebre.cat
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les sales d’exposició permanents del Museu de les terres de l’Ebre “Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana” “L’Ebre, camí d’aigua”. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les exposicions temporals “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre” i "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant". Activitat gratuïta.
  • Divendres 26 de maig a les 19 h. Conferència ““Les deixalles marines ens parlen”, a càrrec de Eve Galimany, investigadora postdoctoral de l’Institut de Ciències del Mar i tècnica de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (icatmar). Activitat gratuïta.


Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara)

  • Diumenge 14 de maig a les 11.30 h. Visita guiada teatralitzada al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a càrrec de Juanjo Vegué. Activitat gratuïta.

Museu de la Mar de l’Ebre (La Ràpita)

  • Dissabte 27 de maig a les 19 h. ", projecció del documental “La sal de la vida”. Activitat gratuïta .
  • Dissabte 27 de maig a les 10 h, sortida de Clean Up per les platges del Delta de l’Ebre. Activitat gratuïta amb inscripció a museudelamardelebre@gmail.com. Lloc de trobada: Museu de la Mar de l’Ebre
  • Dissabte 27 de maig en horari habitual, Jornada de portes obertes al Museu de la Mar de l’Ebre. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 27 i diumenge 28 de maig, exposició “Posidònia de Carles Bros”. Activitat gratuïta.


Dies: del 14/5/2023 al 28/5/2023

Lloc: Museu Terres de l’Ebre,Museu Mar de l’Ebre i C.I. de la Vida a la Plana

Població: Amposta, La Ràpita i Santa Bàrbara

Organitza: Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Generalitat de Catalunya, Ajuntament d’Amposta, Ajuntament de La Ràpita i Ajuntament de Santa Bàrbara

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies