reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Els sabors de l´oli, l´or líquid de la Plana. Santa Bàrbara. 20 i 27 de novembre, 11 i 18 de desembre, 15, 22 i 29 de gener, 5 de febrerMuseu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior novembre 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     El programa ’Museu inclusiu, un museu per a tots’ ja és una realitat

Hi participen sis ajuntaments i catorze entitats sociosanitàries de les TE

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El programa ’Museu inclusiu, un museu per a tots’ ja és una realitat

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, des de fa anys, treballa per afavorir la cohesió social i combatre l’exclusió i la discriminació, realitzant activitats i programes adaptats a les necessitats d’alguns dels col·lectius socialment més vulnerables.

Atenent a aquesta voluntat d’esdevenir un espai integrador, obert a tothom, que elimina les barreres d’accessibilitat, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha impulsat el programa ‘Museu inclusiu. Un museu per a tots’ amb diverses entitats sociosanitàries del territori i els ajuntaments que formen part del Consorci.

La presentació va tenir lloc a la sala d’actes i hi van intervenir Adam Tomàs, president del Consorci  del  Museu  de les Terres de l’Ebre i alcalde d’Amposta; Carme Navarro, vicepresidenta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i presidenta del Consell Comarcal del Montsià; Àlex Farnós, director  – gerent  del  Consorci  del   Museu   de   les  Terres  de  l’Ebre; Mari Fandos, coordinadora territorial de Formació Professional DUAL, i Gabriel Perles, director de l’INS Montsià.

Tot i això, aquest és un projecte ja consolidat. Durant el 2017 es va realitzar la prova – pilot del programa. Un cop comprovat que les activitats s’adapten als diferents col·lectius i establertes les pautes i la metodologia de treball amb els monitors i els responsables dels centres, aquest 2018 el projecte té la intenció de consolidar-se i ampliar el seu abast, esdevenint un programa que ajudi a lluitar contra l’exclusió social.

En concret, més de catorze entitats de sis municipis diferents  s’han beneficiat ja d’aquestes activitats. Tot i això, es preveu que el nombre d’entitats participants es pugui ampliar sempre i quan  siguin de l’àmbit local, sense finalitat lucrativa i pertanyent a algun dels municipis consorciats.

El projecte Museu inclusiu, un museu per a tots engloba dos programes: un d’anterior, com Capses de memòria / Capses de natura; i d’altres de nous, que consisteixen en activitats al voltant de les sales d’exposició permanent d’alguns dels centres patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura  i les activitats temporals que s’hi duen a terme a cadascun d’ells.

A més, aquest projecte no només realitza activitats d’integració i inclusió social, sinó que esdevé un programa de formació en el que hi participa l’alumnat del Cicle de Formació de Grau Superior (CFGS) de Guia, Assistència i Informació Turística (GIAT) de l’INS Montsià que estan en Beca de Formació Dual als centres participants.

Aquesta col·laboració entre el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, l’INS Montsià i el Departament d’Ensenyament començà a principis de l’any 2014, quan la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, presentava el conveni mare entre aquestes entitats que permetia impartir en modalitat de Formació Dual el CFGS de GIAT.

Des de l’any 2014, el Consorci del Museu de les Terres ha acollit, en els diferents centres que gestiona, 58 estades de pràctiques entre Formació en el Centre de Treball (FCT) i Beques de Formació Dual (FP Dual). Les  feines que solen fer els estudiants en pràctiques del cicle de GIAT en aquests equipaments estan vinculades a l’atenció al públic, l’acompanyament de grups i usuaris del Servei Educatiu i Turístic (SET), el seguiment i reforç de coordinació i estadística del SET, la prospecció i creació de bases de dades de clients potencials, accions de suport a altres departaments del Museu, i el suport en esdeveniments i activitats puntuals.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##545