reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos"

Amposta. Aula Oberta del Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: Del 7 al 23 d´agost de 2015

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre i Ajuntament d´Amposta


Exposició on es presenta, en el marc de les Festes majors de la població, la restauració efectuada als capgrossos d’Amposta. L’any 1929 s’estrenen a Amposta, amb motiu de les Festes Majors, els sis primers nanos de la ciutat, els coneguts com: el Moro, el Negre, el Jutge, el Magistrat, el Pagès i un sisè no identificat . A la dècada dels 40 i 50 van arribar a l’ajuntament les figures d’Oliver Hardy, conegut entre els ampostins com a El Gordo; la de Popeye, que s’anomena popularment, Popei. A part, s’incorporen dues figures més: la Xiqueta, una representació del dibuix de la famosa pedagoga Lola Anglada; i el Català. El Vell, la Vella i l’Índio, foren les tres últimes adquisicions de capgrossos d’Amposta, en la mateixa dècada dels 40 i 50. Aquesta restauració es va efectuar entre el 2014 i el 2015, l’Ajuntament d’Amposta, vist el grau de deteriorament que presentaven els 12 nanos que te en possessió, decidí encarregar la restauració d’aquests a Joan Iniesta Llop, director del taller d’imatgeria popular Calaix del Sastre, Tortosa.


Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos" Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos" Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos" Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos" Exposició "Els capgrossos d´Amposta. La restauració dels 12 nanos"


més informació

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal