reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

InvisiblesObrim el Museu. Tornem a viure la culturaMuseu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Entrada gratuïta

Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana"

Amposta. Sala d´actes del Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: 5 de novembre

Organitza: Antena del Coneixement de la URV, Ajuntament d´Amposta i Museu de les Terres de l´Ebre


El proper dijous dia 3 de desembre al museu recordarem el 650 aniversari del ‪‎setge‬, presa i desfeta del ‪Castel Amposta‬ amb la conferència “La guerra Civil Catalana. L’àmbit d’Amposta i Terres de l’Ebre” a càrrec del professor d’Història Moderna de la URV el Dr. José Fàbregas. L’acte esta organitzat per l’Antena del Coneixement de la Rovira i Virgili University a ‪‎Amposta‬, l’Ajuntament Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre‬. Aquest enfrontament armat entre el monarca Joan II d´Aragó i les institucions catalanes per tal de tenir el control polític del Principat de ‪‎Catalunya‬ va assolar tot el principat entre els anys 1462 i 1472 i és conegut com a Guerra Civil Catalana. Entre els fets d’armes importants destaca el setge i presa del Castell d’Amposta, ja que era el punt clau i estratègic per a la defensa de l’entrada al riu ‪‎Ebre‬ i de la ciutat de ‪‎Tortosa‬.


Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana" Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana" Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana" Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana" Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana"


més informació

Inauguració del curs 2015-16 de l´Antena i conferència "La Guerra Civil Catalana"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal