reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Presentació del video "La Camarga. Un relat sobre la emigració ebrenca a la Camarga francesa"

Amposta. Sala d´Exposicions Museu del Montsià

Dates: 12/05/2006

Organitza: Ajuntament d´Amposta-MMA


Presentació del documental realitzat l’any 2005, amb guió i direcció de Santi Valldepérez, que ens mostra el fenomen de l’emigració, en els anys 50, 60 i 70, de centenars d’homes i dones de les Terres de l’Ebre cap a la regió francesa de La Camarga, per a treballar com a temporers en el cultiu de l’arròs. A més d’un viatge cap al record, La Camarga és un mosaic de testimonis que pretén esbossar un retrat del sud de Catalunya a principis del segles XXI, explorar els vincles humans i socials entre el Delta de l’Ebre i el Delta del Roine i, en darrer terme, analitzar el fenomen de les migracions. Com a tants indrets de Catalunya, a l’Ebre català la immigració ha alterat la fotografia social. Poblacions que fins fa poc patien un irrevocable procés demogràfic han revifat amb els nouvinguts. Els immigrants fins i tot han passat a ocupar-se de les feines del camp que 50 anys abans els ebrencs van anar a fer a França.


Presentació del video "La Camarga. Un relat sobre la emigració ebrenca a la Camarga francesa" Presentació del video "La Camarga. Un relat sobre la emigració ebrenca a la Camarga francesa" Presentació del video "La Camarga. Un relat sobre la emigració ebrenca a la Camarga francesa"


més informació

Presentació del video "La Camarga. Un relat sobre la emigració ebrenca a la Camarga francesa"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal