reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Exposició "Mestres escultors de Zimbabwe"

Amposta. Vestíbul del MMA

Dates: 28/07-03/09/2006

Organitza: Humana-Ajuntament d´Amposta. Col·labora: MMA


L’exposició “Mestres escultors de Zimbabwe“ és el resultat d’una intensa col•laboració entre Humana (una ONG amb una llarga trajectòria treballant amb projectes de cooperació per al desenvolupament de països africans) i l’ajuntament d’Amposta. L’exposició ens ensenya un art que sense oblidar les seves arrels i mantenint el respecte a llurs tradicions, és modern i actual. Les obres expressen la calidesa humana que podem trobar a aquest país africà en un llenguatge actual i alhora basat en tradicions i creences ancestrals. La tradició de treballar la pedra no és nova a Zimbabwe, en aquest país podem trobar des d’antic uns grans ocells esculpits en pedra un d’aquests ocells “Zimbabwe”, és el que actualment forma part de la bandera de la república, alhora que ha donat nom al país. Els ocells antics estaven fets d’una pedra anomenada “soft soap stone” i en la confecció de les escultures presents en l’exposició els artistes han emprat altres tipus de pedra com el granit, springstone, l’òpal, la serpentine, etc, materials tot ells extrets de pedreres del país africà, on hi ha una gran varietat de roques d’una gran bellesa. El secret d’aquestes pedres es troba tant en la qualitat com en la varietat dels seus colors, que afloren a la superfície en diferents treballs: es rasquen, s’arrebossen amb sorra, s’ensabonen, s’escalfen, enceren i es poleixen. Dins de la mostra podem veure unes obres amb un alt nivell artístic i d’una qualitat excepcional dins de l’art contemporani africà, en elles podem veure la evolució constant d’un continent i la capacitat de relacionar-nos mitjançant l’art com a forma d’expressió. Aquesta activitat artística i cultural, que s’entronca en la tradició del país, ha esdevingut una important experiència de desenvolupament local i un mitja de projecció internacional de Zimbabwe.


Exposició "Mestres escultors de Zimbabwe" Exposició "Mestres escultors de Zimbabwe" Exposició "Mestres escultors de Zimbabwe"


més informació

publicació

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal