reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Exposició "El vestit tradicional a Amposta"

Amposta. Sala d´Exposicions del MMA. Amposta

Dates: 03/04-31/05/2009

Organitza: MMA-Ajuntament d´Amposta-Amposta Capital


L’exposició consta de disset plafons, que inclouen textos i un gran nombre de fotografies de finals del segle XIX i inicis del XX, majoritàriament retrats d’estudi realitzats a particulars, mentres que d’altres mostren la gent en el seu context quotidià, abillada amb en roba de diari o de treball. Es tracta de fotografies familiars, que ens permeten resseguir la moda masculina, femenina i infantil de l’epoca. La mostra també presenta més d’una dotzena de maniquins i diverses vitrines que mostren com eren la indumentària i els complements tradicionals d’aquell moment històric, acompanyats d’alguns objectes de la vida quotidiana, que ajuden a comprendre el seu context. Una part dels vestits i dels complements tèxtils i no tèxtils exposats són antics i pertanyen al fons del Museu del Montsià o han estat cedits per particulars d’Amposta per a l’exposició (arracades, espardenyes, faixes, faldes, mantons, mocadors de butxaca, sabates, ventalls...); l’altra la conformen els vestits i complements tèxtils que vint-i-cinc modistes d’Amposta van confeccionar al Taller d’indumentària tradicional, realitzat aquest l’any 2008, en total més una cinquantena de peces de vestir, i que es lluiran durant la festa del “Mercat a la plaça. Amposta a primers de segle XX”, una de les activitats més importants del programa del Centenari de la concessió del títol de Ciutat a Amposta, el 1908, organitzat per l’Ajuntament de la ciutat.


Exposició "El vestit tradicional a Amposta" Exposició "El vestit tradicional a Amposta" Exposició "El vestit tradicional a Amposta"


més informació

Exposició "El vestit tradicional a Amposta" Exposició "El vestit tradicional a Amposta"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal