reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Presentació del llibre "¡Viva el sindicato! pagesos a les Terres de l´Ebre (1939-1944)"

Amposta. Sala d´actes del Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: 22 de març del 2012

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre i Diputació de Tarragona


El llibre, que serà presentat pel seu autor Antoni Gavaldà, “¡Viva el Sindicato!” Pagesos a les Terres de l’Ebre (1939-1944) es basa en el que succeí agrícolament a les quatre comarques ebrenques, passada la guerra, des de l’òptica sindical, suprimits com estaven els sindicats de classe. El nou sindicalisme vertical, organitzà uns sindicats pagesos interclassistes, de nom Hermandades de Labradores y Ganaderos, en un intent d’enquadrar tot el sector, des de grans propietaris a pagesos amb poca terra i fins a cap, com eren els jornalers. Aquest sindicalisme orgànic pretenia frenar les possibles reivindicacions de l’estament pagès més desafavorit, i alhora controlar una producció pretesament autàrquica, amb cupos de lliurament obligatori. L’atac d’aquest organisme també es dirigí contra les Societats o Sindicats Agrícoles, les quals quedaren engolides en aquest sistema. L’anàlisi s’ha realitzat poble a poble.


Presentació del llibre "¡Viva el sindicato! pagesos a les Terres de l´Ebre (1939-1944)" Presentació del llibre "¡Viva el sindicato! pagesos a les Terres de l´Ebre (1939-1944)" Presentació del llibre "¡Viva el sindicato! pagesos a les Terres de l´Ebre (1939-1944)"


més informació

Presentació del llibre "¡Viva el sindicato! pagesos a les Terres de l´Ebre (1939-1944)"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal