reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)

Conferència "El Delta de l’Ebre com a sensor climàtic dins la xarxa d’estacions de recerca del clima i del canvi climàtic ClimaDat"

Amposta. Sala d´actes del Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: 31 de maig de 2013

Organitza: Parc Natural del Delta de l´Ebre i Museu de les Terres de l´Ebre


El P. N. del Delta de l’Ebre s’ha convertit des de 2011 en un dels vuit vigilants del canvi climàtic que l’Institut Català de Ciències del Clima (IC3) està desplegant per tot el territori espanyol, en col·laboració amb els gestors locals i gràcies al finançament de Fundació "la Caixa". Els científics ClimaDat estan mesurant concentracions de gasos d’efecte hivernacle d’origen metabòlic (CO2, CH4 i N2O) i d’origen antròpic (SF6) i com s’intercanvien amb els propis ecosistemes, en relació als paràmetres meteorològics i a altres factors. Així, s’està obtenint una fotografia climàtica cada cop més precisa que permetrà adaptar-se a una realitat més extrema i canviant. Amb el conjunt de dades s’estudiarà com el clima global afecta als ecosistemes locals i, a la vegada, com el funcionament d’aquests ecosistemes pot afectar al clima local i regional. La xerrada, inclosa dins dels actes de la IX Setmana del Medi Ambient que organitza el Parc Natural del Delta de l’Ebre i que compta amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre, anirà a càrrec de Rosa Arias, coordinadora del projecte climàtic de l’Institut català de ciències del clima


Conferència "El Delta de l’Ebre com a sensor climàtic dins la xarxa d’estacions de recerca del clima i del canvi climàtic ClimaDat" Conferència "El Delta de l’Ebre com a sensor climàtic dins la xarxa d’estacions de recerca del clima i del canvi climàtic ClimaDat"


Conferència "El Delta de l’Ebre com a sensor climàtic dins la xarxa d’estacions de recerca del clima i del canvi climàtic ClimaDat"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal