reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme"

Sant Carles de la Ràpita. Museu de la Mar de l´Ebre

Dates: Del 20 de juny al 27 de juliol de 2014

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre, Museu de la Mar de l´Ebre


Les fotografies aèries que integren la exposició, un total de 24, mostren la costa de Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Vinaròs, Benicarló i Peníscola l’any 1961, en el moment en que aquest procés tot just havia començat. Aquestes fotografies que formen part del fons del Museu de les Terres de l’Ebre fruit de la donació d’un particular, mai han estat exhibides i constitueixen un testimoni que parla per ell mateix de com era el nostre litoral. A més, a més, per a cada municipi l´exposició incorpora textos d´erudits locals, els quals evoquen aquest paisatge desaparegut, les activitats que en ell es duien a terme i com ells van viure en primer persona aquests canvis. Els diferents autors també reflexionen sobre el que ha significat aquest procés en el paisatge a primera línia de mar en el tram de costa, de 37km de longitud, a cavall de Catalunya i el País Valencià. Així mateix, per a l´exposició s’ha recuperat la toponímia de la costa anterior a aquest procés de canvi, que en molts casos va provocar la modificació dels topònims tradicionals, noms d’indrets que han perdurat en la memòria de la població local i que en altres casos van ser substituïts, en les darreres dècades, pels noms que les noves urbanitzacions i modes han anat fixant com a referents col•lectius. L’exposició, ha estat produïda pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme" Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme" Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme" Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme" Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme"


més informació

Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme" Exposició: "De la Ràpita a Peníscola: la costa abans del turisme"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal