reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Exposició: "Papallones de la Serra de Montsià"

Santa Bàrbara. Centre d´Interpretació de la Vida a la Plana

Dates: Del 19 de setembre al 19 d´octubre de 2014

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre, Ajuntament de Santa Bàrbara


Les papallones són, sense cap dubte, el grup d’insectes més conegut i populars, però a més del seu valor estètic, aquests insectes juguen un paper clau dins dels nostres ecosistemes i presenten unes característiques vitals que els hi confereixen un elevat valor com a organismes bioindicadors. L’exposició itinerant “Les papallones de la serra de Montsià”, organitzada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el Museu de les Terres de l’Ebre intenta acostar al públic en general la biodiversitat de papallones, especialment diürnes però també nocturnes, que es poden trobar a la serra de Montsià. Es calcula que a la serra hi han citades fins al moment una cinquantena d’espècies de ropalòcers, mentre que pel que fa als heteròcers es desconeix tant el nombre total com la gran part d’espècies que hi habiten. A l’exposició trobem una àmplia representació de les papallones diürnes d’aquest espai natural amb més de 36 espècies diferents, mentre que pel que fa a les papallones nocturnes a la mostra es poden observar algunes de les espècies més grans i espectaculars. En total la mostra acull més de 200 exemplars de papallones majoritàriament autòctones, i una petita representació de papallones tropicals.


Exposició: "Papallones de la Serra de Montsià" Exposició: "Papallones de la Serra de Montsià" Exposició: "Papallones de la Serra de Montsià"


més informació

Exposició: "Papallones de la Serra de Montsià"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal