expedients
Dates: 25/06/96
Organitza: IRTA
L’IRTA d’Amposta organitza la xerrada sobre “Els factors de producció de l’arròs” que tindrà lloc a la sala d’actes del Museu del Montsià el dia 25 de juny da les 21,30 hores. La xerrada a càrrec de Mª Mar Català Forner pretén divulgar quines són les pautes a seguir per tenir un bon rendiment del sòl i quins són els principals factors que incideixen en una baixa producció, ja que l’arròs és un conreu classificat com a sensible i els problemes de producció augmenten amb la falta d’aigua (reg intermitent, nivells baixos o recirculació), la salinitat de l’aigua de reg i la salinització dels sòls. Per evitar aquests problemes es poden adoptar mesures agronòmiques com l’aportació de dosis de fems orgànics, el rentat dels camps, l’optimització del recurs hídric o la substitució de la varietat per altres que toleren millor els nivells elevats de sal. Però no només la salinitat afecta la productivitat, sinó també la evolució en les pràctiques tradicionals al cultiu que avui no són viables, ja que s’ha passat de plantar a mans deixant una densitat de plantes baixa, a plantar de forma mecànica, cosa que en contrapartida afavoreix d’irrupció de noves plagues que són més difícils de controlar.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies