reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Exposició "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat"

Amposta. Sala d´exposicions temporals del Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: Del 30 d´octubre de 2015 al 3 de gener de 2016

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre i Ajuntament d´Amposta


Amb motiu de la celebració del Centenari de la col•locació de la primera pedra del pont, l’ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre van organitzar l’exposició “El pont penjant d’Amposta. Iconografies per a una ciutat”. El pont Penjant no només ha estat i és un símbol per a Amposta, sinó que va esdevenir en el seu moment una infraestructura bàsica en les comunicacions entre Barcelona i Valencia. En la primera meitat del s. XX, va constituir un element cabdal per a la transformació i el creixement de les comarques de l’Ebre, i en particular, del seu sector litoral. El pont penjant és, a més, una obra d’enginyeria excepcional. Per tots aquests motius, el pont penjant és també un element valuós del patrimoni cultural català, i en aquest sentit, cal remarcar que des d’aquest mes d’octubre forma part dels 150 elements més importants del patrimoni industrial de Catalunya. Des de la seva construcció, el pont Penjant ha esdevingut una metàfora per representar la transformació d’una vila en una ciutat. El pont esdevé una icona, un símbol, l’espai on tothom es reconeix, una representació en la que tothom hi pren part des de fa cent anys. L’exposició consta de textos, documents, obres d’art i objectes que inclouen: 7 pintures , 12 cartells, 99 postals, 14 logotips, 10 audiovisuals i 46 objectes, que tenen com a nexe d’unió mostrar com el caràcter i la iconografia del pont Penjant s’integra d’una manera constant en els fets col•lectius i individuals de la població.


Exposició  "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat" Exposició  "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat" Exposició  "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat"


més informació

Exposició  "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat" Exposició  "El Pont Penjant d´Amposta. Iconografies d´una ciutat"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal