reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Curs naturalista de la ICHN “CyberTracker. L’ús de noves tecnologies per al registre de dades científiques i naturalístiques"

Amposta. Museu de les Terres de l´Ebre

Dates: 11 i 12 de juny de 2016

Organitza: ICHN i Museu de les Terres de l´Ebre


Dins dels cursos naturalistes que cada any organitza la Institució Catalana de Història Natural, i coorganitzat amb el Museu de les Terres de l’Ebre es realitza el curs "Cybertracker. L’ús de dispositius mòbils per al registre de dades al camp". Aquest curs està adreçat a tots aquells professionals o amants de la natura que tenen la necessitat de recollir i arxivar informació de les seves observacions al llarg de les sortides a la natura que realitzen i que volen actualitzar aquest procés de recollida de dades fent servir les noves tecnologies. En el curs es presenta una nova metodologia de recollida d’informació científica i naturalística al camp basada en l’ utilització de aplicacions per a tablets i smartphones amb sistema operatiu Android. S’explicaran diferents programaris existents en l’actualitat, eprò el programa que es tractarà en més profunditat i del qual se n’explicarà el funcionament és CyberTracker. El curs s’articula en dos parts, una teòrica on s’explicaran els conceptes fonamentals d’utilització del programari, la metodologia d’introducció de dades, el buidatge i anàlisi de les dades recollides, les eines informàtiques en les que podem treballar i algunes de les aplicacions alternatives a Cybertracker que també podem utilitzar per recollir informació al camp. En la part més pràctica es realitzarà una excursió de mig dia de durada on recollirem amb els dispositius mòbils dades de camp zoològiques i botàniques que després utilitzarem el diumenge quan es mostrarà com buidar-la i analitzar-la amb l’ordinador.


Curs naturalista de la ICHN  “CyberTracker. L’ús de noves tecnologies per al registre de dades científiques i naturalístiques" Curs naturalista de la ICHN  “CyberTracker. L’ús de noves tecnologies per al registre de dades científiques i naturalístiques" Curs naturalista de la ICHN  “CyberTracker. L’ús de noves tecnologies per al registre de dades científiques i naturalístiques" Curs naturalista de la ICHN  “CyberTracker. L’ús de noves tecnologies per al registre de dades científiques i naturalístiques"


més informació

descarregar publicació

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies