reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Exposició "L´explotació del bosc als Ports" i presentació del vídeo "Els camins de ròssec. L´explotació de la fusta als Ports"

Amposta. Sala d´Exposicions del MMA

Dates: 15/02-15/03/97

Organitza: MMA - Ajuntament de la Sénia - Centre d´Estudis Seniencs - Centre Excursionista Refalguerí - Fundació els Ports i el Maestrat


El dissabte 15 de febrer s´inaugura aquesta exposició, organitzada pel Centre d´Estudis Seniencs, el Centre Excursionista Refalguerí, l´Ajuntament de la Sénia, la Fundació els Ports i el Maestrat i el Museu del Montsià. Aquesta mostra es va inaugurar, inusualment, al novembre de 1996, amb motiu de les I Jornades de l´Explotació del Bosc als Ports que van tenir lloc a la Sénia. L´exposició presenta 3 àmbits que tracten, a través de textos, fotografies, plànols i altres elements, les diverses activitats practicades als Ports: la part introductòria aporta informació general sobre el marc físic, la història i els hàbitats tradicionals dels Ports, mentre que els 2 àmbits restants tracten sobre l´explotació del bosc (les activitats extractives, l´explotació de la llenya, la recollecció de fruits, la cacera, la ramaderia, etc.) i l´explotació de la fusta (la tala, el ròssec, la transformació...). Aprofitant la inauguració d´aquesta exposició, tindrà lloc també la presentació del vídeo "Els camins de ròssec. l´explotació de la fusta als Ports", realitzat pel Centre d´Estudis Seniencs i el Centre Excursionista Refalgarí amb el patrocini de la Fundació dels Ports i el Maestrat, el qual tracta l´ofici del rossegador a través d´una jornada de treball, amb intervencions d´alguns dels protagonistes que n´expliquen les vivències.


Exposició "L´explotació del bosc als Ports" i presentació del vídeo "Els camins de ròssec. L´explotació de la fusta als Ports" Exposició "L´explotació del bosc als Ports" i presentació del vídeo "Els camins de ròssec. L´explotació de la fusta als Ports" Exposició "L´explotació del bosc als Ports" i presentació del vídeo "Els camins de ròssec. L´explotació de la fusta als Ports"


més informació

Exposició "L´explotació del bosc als Ports" i presentació del vídeo "Els camins de ròssec. L´explotació de la fusta als Ports"

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies