reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior desembre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



Tallers didàctics del Servei Educatiu del Museu per Nadal

Activitats per a totes les edats en diferents municipis de la comarca

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Tallers didàctics del Servei Educatiu del Museu per Nadal
Com tots els anys, col·laborem amb diferents ajuntaments del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre organitzant una sèrie de tallers de Nadal vinculats directament a aquest període de l’any i al patrimoni ebrenc.

Durant el període de vacances escolars, els xiquets i xiquetes de Santa Bàrbara, Alcanar, Les Cases d’Alcanar, Godall, Sant Jaume d’Enveja, Masdenverge i Sant Carles de la Ràpita podran gaudir de diversos tallers didàctics dintre del programa d’activitats de Nadal del seu municipi. Aquest any, les educadores i monitores del Museu han proposat realitzar els següents tallers, adaptables a diferents edats:

- Titelles de dit dels Reis Mags. Les titelles són una forma d’expressió que s’utilitzen des de l’antiguitat en diverses de les seues tipologies (titella de guant, titella de fil, tirisiti, bunraky...). En concret, les titelles de dits utilitzen l’índex, el cor i l’anular per a accionar les figures dels tres Reis Mags. Així, els xiquets i xiquetes no només elaboraran les figures, sinó que buscaran diferents formes d’expressió per a contar històries al voltant d’aquests personatges.
Aquest taller es realitzarà el 24 de desembre a Santa Bàrbara, el dia 28 a Godall i el 5 a Sant Carles de la Ràpita.

- Els joguets dels iaios. El taller pretén descobrir les formes de vida dels nostres avantpassats, en concret pel que fa als jocs i joguets tradicionals. Coneixerem la varietat de joguets que es podien fabricar amb materials que tenien al seu abast, i que fa uns anys eren els joguets dels iaios. La reutilització d’objectes d’ús quotidià per donar-los un nou ús, la capacitat d’enginy i la descoberta de nous jocs, són l’eix d’aquesta activitat que promou els valors de les feines manuals artesanes, i la capacitat d’inventiva i joc.
El taller es realitzarà a Sant Carles de la Ràpita el 2 de gener.

- Els arbres i arbustos, descobriment de la flora. Activitat que permet endinsar-se en el món de les plantes, a través dels principals arbres i arbustos que configuren el paisatge vegetal de les Terres de l’Ebre. Permet conèixer, entre altres, els àlbers i tamarius del Delta, els boixos i faigs dels Ports o les alzines i margallons de la plana. Els tallers consten d’una presentació, que es complementa amb jocs que permeten reconèixer les diferents espècies de manera activa.
Es durà a terme a Sant Carles de la Ràpita el dia 3 de gener.

- El Patrimoni Arquitectònic, edificis dels nostres pobles. L’activitat ofereix la possibilitat de conèixer el patrimoni arquitectònic de la comarca del Montsià a partir d’alguns dels edificis més rellevants. Es tracten aspectes visibles i comprensibles del patrimoni arquitectònic mitjançant plafons, maquetes, retallables i jocs educatius.
Es podrà gaudir d’aquest taller didàctic els dies 27, 28 i 29 de desembre a Alcanar i les Cases d’Alcanar.

- Les pintures rupestres, crònica i art. Les Terres de l’Ebre són especialment riques en art rupestre i reuneixen les diverses manifestacions de la pintura prehistòrica representades en abrics i coves, amb escenes de caça i altres activitats humanes. El taller pretén aprofitar el valor informatiu i estètic de l’art rupestre, i combinar els coneixements històrics i els procediments plàstics gràcies a l’elaboració pròpia de pintures rupestres.
Si voleu participar en aquest taller, el podreu trobar el dia 29 de desembre a Sant Jaume d’Enveja.

- Els ibers, una cultura de fa 2.000 anys. Els ibers que van habitar les nostres terres fa més de 2.000 anys, ens han deixat importants restes que ens parlen sobre la seva cultura. Així, les educadores del Museu ofereixen la possibilitat de descobrir les activitats més quotidianes dels ibers. Els xiquets i xiquetes poden participar d’una manera activa en les tasques diàries que realitzaven aquesta civilització per tal de conèixer-les de primera mà: teixir, construir habitatges o escriure amb el seu alfabet.
Aquest taller es durà a terme el 29 de desembre a Masdenverge i el 4 de gener a Sant Carles de la Ràpita.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Tallers didàctics del Servei Educatiu del Museu per Nadal 



Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##536