reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Participació de les escoles en l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta”

Uns 1600 escolars dels quatre col·legis públics d’Amposta visitaran l’exposició

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Participació de les escoles en l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta”
Dins de les activitats paral·leles a l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta” s’han organitzat un seguit d’activitats participatives per a tots els grups escolars d’educació infantil i primària dels quatre centres públics d’Amposta (CEIP Miquel Granell, CEIP Soriano Montagut, CEIP Agustí Barberà i CEIP Consol Ferré). Un total de 1600 alumnes que, juntament amb els seus professors, visitaran l’exposició per tal de conèixer la història i l’evolució de l’educació pública a la ciutat d’Amposta al llarg dels darrers 100 anys.

En el moment de la visita de cada classe, es fa una fotografia de grup que després s’emporta al centre on la retolen amb els noms de tots els alumnes i professors. Aquestes imatges , un cop retolades, es retornen al Museu on s’integren a l’exposició i es mostren juntament amb la resta de fotografies de grups escolars de les generacions anteriors que han cursat els seus estudis en les escoles públiques d’Amposta des de la seva inauguració fins als anys 80 del segle passat. 

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Participació de les escoles en l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta”

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Participació de les escoles en l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta”

L’exposició a més, recull la història recent d’aquests quatre centres escolars, alguns dels fets i premis més destacats que han assolit en la seva tasca docent, els noms dels professors que formen part del seu claustre en l’actual any escolars, etc.

Les imatges de tots els alumnes dels diferents nivells i grups que cursen el curs 2013-2104, passaran a formar part del catàleg final que recollirà els textes i materials de l’exposició, juntament amb els actes i la informació generada al llarg de la celebració del centenari de l’escola pública a Amposta.

Cal recordar que en el curs 1913-14 les escoles graduades, situades on actualment s’ubica el Museu de les Terres de l’Ebre, van iniciar la funció educativa que han mantingut durant dècades. Aquestes escoles han esdevingut, en el projecte educatiu desenvolupat a Amposta, el tronc de l’arbre del qual amb els anys van néixer els nous centres de preescolar, primària i secundària de la ciutat.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##224