reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930L’oferta educativa del Consorci del Museu ja està disponible al cercador de l’Agència Catalana de Patrimoni.

El Museu compta amb 32 activitats que inclouen visites guiades, tallers i itineraris.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : L’oferta educativa del Consorci del Museu ja està disponible al cercador de l’Agència Catalana de Patrimoni.
Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, en el marc de l’acord estratègic signat entre el Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament amb l’objectiu que el patrimoni cultural sigui més present als centres d’ensenyament, s’ha creat el cercador de l’oferta cultural educativa. Aquesta eina ha de permetre al professorat de Catalunya accedir de manera ràpida a l’oferta educativa de tots els museus i equipaments patrimonials de Catalunya.

Aquesta eina va entrar en funcionament a les darreries del 2014 i al llarg del 2015 han estat diversos els museus de Catalunya que han anat incorporant la seva oferta. Durant el darrer quadrimestre del 2015 està prevista la incorporació a aquesta plataforma de l’oferta del museus de Lleida i Pirineu, així com del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, essent un dels primers a fer-ho el Museu de les Terres de l’Ebre.

El cercador permet diverses opcions de filtratge de la informació, ja sigui per territori on es vol realitzar l’activitat, nivell educatiu, temàtica, format de l’activitat o fins i tot per paraula clau. Actualment el cercador agrupa una oferta de més de 700 activitats educatives, que es poden consultar aquí http://culturaeducacio.gencat.cat

L’actual oferta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre està integrada per un total de 32 activitats adreçades a alumnes d’educació primària, secundària, batxillerat i universitària. Aquesta oferta s’organitza en:

Visites guiades: Museu de les Terres de l’Ebre: Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana; Museu de les Terres de l’Ebre: L’Ebre, camí d’aigua; El castell d’Amposta, porta de l’Ebre; La vil·la i la torre de la Carrova, vigies de la mar de l’Ebre; L’ajuntament, símbols i serveis; Centre d’Interpretació de les barraques del Delta, vivendes dels colonitzadors; Museu de la Mar de l’Ebre, biodiversitat marina; Museu de la Mar de l’Ebre, terra de pescadors i mariners; Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O’Connor; El Poblat Iber de la Moleta del Remei, centre del litoral ilercavó; Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià: natura, home i paisatge; Centre d’Interpretació Viure al Poble; Centre d’Interpretació de la vida a la Plana, la transformació del paisatge.

Itineraris: El Delta de l’Ebre, terra dins la mar; En bici per la llacuna de l’Encanyissada, la vida a les basses; De mirador en mirador, les aus del Delta; en bici pel camí de sirga, l’Ebre, camí d’aigua; Amposta, pont vora l’Ebre i la Mediterrània; Sant Carles de la Ràpita, el somni d’un rei il·lustrat; Sant Carles de la Ràpita, tradició marinera; Ruta literària de Sebastià Juan Arbó per Sant Carles de la Ràpita; La Foradada, mirador privilegiat; La Serreta de Freginals, la ruta de la pedra en sec; Freginals, entre dues serres; La Foia de Solsó, un esclat de vida; Oliveres i molins centenaris, l’oli mil·lenari; Ruta arqueològica, l’aventura del passat.

Tallers: Els arbres i arbustos, descobriment de la flora; Les pintures rupestres, crònica i art; Els ibers, una cultura de fa 2000 anys; Descobreix el castell d’Amposta amb un joc de pistes; El patrimoni arquitectònic, edificis dels nostres pobles; Els jocs, lleure i educació; Els joguets dels iaios; Taller de reciclatge.

Les activitats estan adaptades i la majoria disposen de materials didàctics per a diversos cicles educatius. La contractació dels serveis de monitoratge d’aquestes activitats els podeu contractar al 638 020 405 o 977 702 954 a més de mitjançant les adreces electròniques info@museuterresebre.cat i set@museuterresebre.cat

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##454