reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Presentació del portal d’activitats del Museu de les Terres de l’Ebre (1984-2016)

Recull informació de 1075 activitats públiques i 584 activitats tècniques

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre presenta un nou portal web pioner a Catalunya amb informació dels projectes desenvolupats des de l’any 1984. Divendres 28 d’abril a les 18h, a la sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre, el president del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs Roiget, i la Cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, la Sra. Magda Gassó., han presentat el nou portal de consulta de les activitats públiques i tècniques que ha realitzat el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre des de la seva inauguració l’any 1984 fins a l’any 2016.

En aquest portal, els usuaris trobaran informació de les activitats públiques (exposicions, jornades, conferències, cursos...) i tècniques (informes, recerques, inventaris, assessoraments, projectes, articles,  comunicacions...) amb l’objectiu de posar a l’abast de la societat gran part dels continguts generats i de la informació gestionada pel Museu des de la seva inauguració. Durant tots aquests anys, l’objectiu del Museu no només ha estat la programació i creació de continguts, sinó la gestió eficient per tal de fer -los accessible a la ciutadania local i al públic de fora, projectant així a l’exterior el patrimoni de les Terres de l’Ebre.

Aquesta acció és possible gràcies a un programari Intranet (MUSEx) desenvolupat pel mateix Museu que recull informació bàsica i documents, elaborats i de treball, dels diferents projectes que s’han dut a terme durant tots aquests anys. Tot això ha permès que aquest nou portal web sigui també una eina que pot ajudar a millorar el sector dels museus ja que cap en general els museus no han publicat fins ara sèries tant llargues amb informació de la seva activitat i no compten amb un sistema similar que permeti gestionar simultàniament tota l’activitat que s’hi desenvolupa i transferir-la a plataformes online en obert.

Els usuaris podran consultar, de forma no presencial, informació i els continguts de les 1.075 activitats públiques programades conjuntament amb més de 333 entitats de 76 municipis diferents i les 584 activitats tècniques que el Consorci del Museu ha desenvolupat en col·laboració amb 269 entitats de 86 municipis diferents al llarg dels seus 33 anys d’història. Mitjançant el cercador d’aquesta plataforma, serà accessible la informació de cadascuna de les activitats, com el nom, les dates, el text descriptiu, els organitzadors i les entitats col·laboradores, així com imatges, fulletons, cartells, publicacions i altres documents en línia.

Aquest portal, que anirà actualitzant-se i ampliant els continguts de forma continuada permetrà difondre la tasca realitzada pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. Més enllà del benefici general que suposa que tothom tingui accés i pugui disposar d’aquests materials, aquesta plataforma també permet donar compliment a les obligacions de les administracions en relació amb la llei 19/2014 de transparència i accés a la informació pública.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##500