reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició Catalunya, terra cooperativaExposició Catalunya, terra cooperativaBiografies Ampostines 2024

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   Els museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre programen activitats especials per al Dia Internacional dels Museus 2017

El Consorci del MTTE com a SAM i l’Agència Catalana de Patrimoni han coordinat la campanya

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Els museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre programen activitats especials per al Dia Internacional dels Museus 2017

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Museus aquest dijous 18 de maig, tretze museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre obriran les seves portes i organitzaran tot un seguit d’activitats gratuïtes, per a totes les edats, que s’allargaran fins diumenge 21 de maig.

Durant quatre dies els visitants podran gaudir, més enllà de les jornades de portes obertes, de concerts amb maridatges de vi, visites guiades i reconstruccions històriques, tallers per a experimentar l’art rupestre o el cinema, conferències per a veure amb altres ulls el món en el què vivim, recitals de poesia i, fins i tot, esmorzars, entre moltes altres activitats

Des del 1977 l’ICOM (Consell Internacional de Museus i òrgan vinculat a la UNESCO) promou la celebració del Dia Internacional dels Museus. Els museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre es sumen a aquesta celebració amb activitats organitzades expressament per a l’ocasió que es duran a terme entre el 18 i el 21 de maig.

Els diferents equipaments oferiran, a més de jornades de portes obertes, visites guiades, concerts amb maridatges de vi, reconstruccions històriques, recitals de poesia, tallers per a experimentar l’art rupestre o el cinema, conferències per a veure amb altres ulls el món en el que vivim i, inclús, esmorzars. En elles, el visitant podrà gaudir tant d’ofertes de patrimoni natural com de patrimoni cultural, totes elles gratuïtes i per a gaudir també en família.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la celebració del Dia Internacional dels Museus que se celebra a tota Catalunya, dins la campanya “Avui em sento...” impulsada pel Departament de Cultura. Els museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre conviden a tothom a visitar els museus i a explicar com s’han sentit. Amb totes les respostes (escrites al revers d’unes postals fetes per a la campanya) es faran murs de sentiments a cadascun dels tretze museus participants. Uns murs que seran el reflex de les sensacions i estats d’ànims de tots els visitants.

Els museus que participen en la celebració d’aquest Dia Internacional dels Museus són el Museu de les Terres de l’Ebre, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Pau Casals, el Museu Déu, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu de Valls, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus, el Museu d’Alcover, el Museu de Tortosa i el Museu de la Vida Rural.

Aquesta xarxa territorial de museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre es constituirà formalment al llarg del 2017, d’acord amb el què preveu el pla de museus i tal com ja han fet amb èxit els museus de les comarques gironines i els museus de les terres de Lleida i l’Aran. Actualment la xarxa la integren 13 museus registrats de la demarcació de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Les xarxes de museus són l’instrument de la Generalitat de Catalunya per articular les polítiques de suport als museus amb l’objectiu d’equilibrar la distribució de recursos al territori. Tenen un doble funció. La funció de foment, de suport econòmic directe als museus de la xarxa via subvencions per concurrència competitiva. I la funció cooperativa a través de la prestació de serveis conjunts i projectes mancomunats.

Des del 2015 s’han impulsat projectes pilot cooperatius entre els museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en diferents àmbits (turisme, comunicació, educació, documentació), entre elles la pròpia campanya del Dia Internacional dels Museus del 2017.

Descobreix les activitats que hem programat aquí  

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##501