reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior desembre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



Concedits dos ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica a les comarques de l’Ebre

El Museu també ha rebut els estudis que resulten dels Ajuts atorgats el 2013 i el 2014

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Concedits dos ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica a les comarques de l’Ebre

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, en qualitat d’Antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI), convoca des del 2001 ajuts econòmics a la realització de projectes de recerca etnològica, per tal de donar suport a les entitats i els investigadors de les comarques de l’Ebre, interessats en aquest àmbit del patrimoni.

Fins avui, amb ells s’hi han realitzat més d’una vintena de treballs de recerca arreu de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, sobre les temàtiques més diverses: apicultura, arquitectura popular, creences religioses, indumentària i joieria, memòria oral del món rural, música tradicional, oficis artesanals, sabers populars, etc.
 
Aquest any de nou, en data 29 de desembre de 2015, han estat atorgat dos “Ajuts a la realització de projectes de recerca etnològica a les comarques de l’Ebre 2015”, seguint la proposta formulada per la Comissió avaluadora, integrada per representants de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i del Museu de les Terres de l’Ebre.

Així, rebran els Ajuts, és a dir, el suport metodològic, tècnic i econòmic del Museu de les Terres de l’Ebre, les dos recerques següents:
  • “La tradicionalitat de la Festa de Sant Antoni d’Alcanar”, presentat de forma conjunta per la Comissió de Sant Antoni i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar, que serà realitzat per un equip local format per Sergi Sancho Fibla, M. Elena Fibla Reverter, M. Mar Subirats Barrera, J. Joaquim Buj Alfara, Cristina Reverter Cid, Núria Balada Fibla, Ismael Oliver Daunés, Consol Vericat Castell, M. Teresa Sancho Ferré, Jordi Cugat Gimeno i Isidre Balada Chimeno.
  • “Godall: evolució de les formes de vida en un poble rural”, presentat per l’Ajuntament de Godall, i que serà dut a terme per la investigadora Olga Ralda Bas.

Segons els convenis signats entre l’Ajuntament d’Alcanar i el Museu de les Terres de l’Ebre, i l’Ajuntament de Godall i el Museu de les Terres de l’Ebre, els projectes s’han de desenvolupar en el transcurs d’un any, a partir de la data del seu atorgament.

Paral·lelament a la concessió d’aquests ajuts, han estat lliurades al Museu les recerques fruit dels ajuts concedits els anys 2013 i 2014, que restaven pendents:

  • “L’aprofitament agrícola a la muntanya: el mas d’Andill. Parc Natural dels Ports-Horta de Sant Joan”, presentat per l’Associació Artística Camí del Montsagre, d’Horta de Sant Joan, realitzada per l’antropòloga Pepa Nogués Furió.
  • “El patrimoni coreicomusical de les Terres de l’Ebre. Gèneres i trets singularitzadors del ball i la dansa tradicionals sudcatalans”, recerca presenta per l’Associació Cultural Riu en So, realitzada per Lluís-Xavier Flores Abat, Miquel-Àngel Flores Abat, Sergi Massip Garcia i Joan-Lluís Monjo Mascaró.
  • “Les canyes com a dispositius sonors: estudi sobre els possibles usos de les canyes i d’altres elements  de l’entorn natural del delta de l’Ebre com a objectes sonors”, recerca presentada per l’Associació Cultural “Grup de Dansa Paracota”, d’Amposta, realitzada per la musicòloga Clàudia Giménez Ferreres.
  • “Qui som? Qui són? Freginals en blanc i negre”, recerca presentada per l’Ajuntament de Freginals, realitzada per Josep F. Segarra Fibla.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##460