reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Blog del centenari de les escoles públiques

Col·laboració en la recollida d’objectes, fotografies i documentació

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Blog del centenari de les escoles públiques
Amb motiu del centenari de les escoles públiques d’Amposta, una comissió de treball integrada per les regidories d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, pel Col·legi Miquel Granell, l’Arxiu Comarcal del Montsià, l’Escola d’Art (ESARDI) i el Museu de les Terres de l’Ebre, està preparant un seguit d’activitats per celebrar aquesta efemèride, i mostrar el l’evolució de l’ensenyament públic a tota la ciutat en els darrers cent anys.

Per dinamitzar, tant la participació ciutadana com la difusió de la informació, de les fotografies i dels documents que es puguin recuperar, s’ha creat el blog escolesamposta.amposta.cat. D’aquesta manera tots els interessats en aportar informació mitjançant textes (opinions, records, documents,...), fotografies (dels edificis de les escoles, dels alumnes, dels mestres, de les activitats escolars o extraescolars,...), etc. podran fer-ho a través del bloc. També tots aquells que hagin estat alumnes de les escoles o tinguin interès per conèixer una part de la memòria col·lectiva de la ciutat, podran accedir al llarg de tot l’any al bloc per consultar la informació que en ell es vagi mostrant i més els interessi.

Una altra d’aquestes activitats és l’exposició que l’Ajuntament d’Amposta  i el Museu de les Terres de l’Ebre tenen previst inaugurar, a la seu del Museu, al començament del proper curs escolar, sobre els darrers cent anys d’escoles públiques a Amposta. Es tracta d’una exposició amb quatre àmbits cronològics, que explicaran l’evolució de l’ensenyament i els centres públics que s’han anat creant a Amposta des dels inicis del segle XX, quan es funda el col·legi , fins a l’actualitat. 

Des del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta fem una crida, per sol·licitar l’ajuda de tothom que tingui fotografies, des dels inicis i fins al 1989, o bé objectes i documents, des dels inicis fins al 1975, relacionats amb la seva etapa escolar a Amposta i  que vulgui col·laborar cedint-los en préstec per a l’exposició.


Qui estigui interessat, cal que es posi en contacte amb l’organització, a través de: la pàgina web del Museu: www.museuterresebre.cat, el blog: escolesamposta.amposta.cat o bé acudint directament al Museu de les Terres de l’Ebre, els dimecres i dijous entre les 11h. 30’ i les 14h, al c/ Gran Capità, 34 d’Amposta.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##189