reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Buidatge de notícies de la Revista Amposta en el blog escolesamposta.amposta.cat

S’han incorporat un total de 310 articles publicats entre els anys 1959 i 2013

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Buidatge de notícies de la Revista Amposta en el blog  escolesamposta.amposta.cat
Amb motiu del centenari de les escoles públiques d’Amposta s’ha creat el blog escolesamposta.amposta.cat amb l’objectiu de dinamitzar tant la participació ciutadana com la difusió de la informació, de les fotografies i dels documents que es puguin recuperar.

Mitjançant aquesta eina tots els interessats en aportar informació mitjançant textes (opinions, records, documents,...), fotografies (dels edificis de les escoles, dels alumnes, dels mestres, de les activitats escolars o extraescolars,...), etc. podran fer-ho a través del blog. També tots aquells que hagin estat alumnes de les escoles o tinguin interès per conèixer una part de la memòria col·lectiva de la ciutat, podran accedir-hi al llarg de tot l’any per consultar la informació que en ell es vagi mostrant i més els interessi.

En aquest sentit des del Museu de les Terres de l’Ebre i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i de l’IES Montsià, s’ha realitzat un buidatge d’imatges i articles publicats a la Revista Amposta des de l’any 1959 fins al 2013, i que tenen relació amb la història de l’ensenyament i de les escoles d’Amposta. En total s’han recollit i indexat un total de 310 noticies que ja es poden consultar al blog escolesamposta.amposta.cat. Entre elles hi trobareu imatges dels grups d’alumnes en diferents décades, articles de l’inici de cada curs escolar, informació de la construcció i inauguració de cada centre, noticies de les activitats extraescolars. etc.

Del conjunt de notícies destaquem que es constata que entre 1959 i 2013, Amposta ha passat d’una sola escola pública, les antigues escoles nacionals o del parque on actualment hi ha el Museu, a quatre noves escoles (CP Agustí Barberà, CP Soriano Montagut, el nou CP Miquel Granell i el CP Consol ferré) i dos llars d’inafnts (la Gruneta i la Sequieta).

Aquesta eina també permet a la ciutadania col·laborar, amb la cessió d’imatges, des dels inicis i fins al 1989, o bé objectes i documents, des dels inicis fins al 1975, relacionats amb la seva etapa escolar a Amposta, per a l’exposició sobre els cent anys d’ensenyament a Amposta que des del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta s’està preparant.

Qui estigui interessat en cedir imatges o objectes, espot posar en contacte amb l’organització, a través de: la pàgina web del Museu: www.museuterresebre.cat, el blog: escolesamposta.amposta.cat o bé acudint directament al Museu de les Terres de l’Ebre, els dimecres i dijous entre les 11h. 30’ i les 14h, al c/ Gran Capità, 34 d’Amposta.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##198