reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició Catalunya, terra cooperativaExposició Catalunya, terra cooperativaBiografies Ampostines 2024

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   Celebrat el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

4/7/2012 · Aficionats a la natura i a la fotografia es reuneixen a la serra de Montsià

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Celebrat el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

El passat dissabte 30 de juny es va realitzar a la serra de Montsià, i en concret al municipi de Freginals, el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. L’activitat va estar organitzada pel l’Associació Fotografia i Biodiversitat, l’Ajuntament de Freginals i el Museu de les Terres de l’Ebre i hi van participar més de 30 persones  interessades en la natura i la fotografia. Els testings de biodiversitat, que porta l’Associació Fotografia i Biodiversitat realitzant arreu del territori peninsular des del 2007, constitueixen una eina per la qual, mitjançant la fotografia, i en l’espai de poques hores, es recullen un elevat nombre de dades faunístiques i florístiques de les zones on es realitzen. Aquestes dades un cop analitzades contribueixen a millorar el coneixement i les dades que es tenen de la biodiversitat d’aquests espais.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Celebrat el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

Després d’una breu presentació de l’activitat  els participants es van desplaçar a les dos zones d’estudi proposades per l’organització, i al llarg de la jornada van realitzar fotografies a tots tipus d’organismes vius, des de plantes a cargols i una gran varietat de grups d’insectes entre els que destaquen:  papallones, libèl·lules, vespes i mosques. Una gran part d’aquestes imatges es pujaran a la plataforma “Biodiversidad Virtual” on seran determinades taxonòmicament pels nombroses experts que col·laboren en aquest projecte.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Celebrat el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

Com a cloenda de la jornada, a l’Ajuntament de Freginals es va signar el conveni pel qual el Museu de les Terres de l’Ebre esdevé el primer punt BV d’Informació sobre diversitat biològica ubicat en una entitat pública de Catalunya. Actualment l’Associació Fotografia i Biodiversitat ha signat més de vint convenis per a la constitució de punts BV amb particulars, entitats i administracions de 10 comunitats autònomes diferents. Un cop feta la signatura, José Manuel Sesma, president de l’Associació Fotografia i Biodiversitat, va realitzar la conferència “La fotografia com a eina de coneixement de la biodiversitat” per tal de donar a conèixer als assistents i a la població local en que consisteix i quines són les eines de que disposa aquest projecte per a l’estudi de la nostra biodiversitat.

Aquest Testing de Biodiversitat, de la mà del Museu i de l’Associació,  estendrà la seva realització en els anys següents  a d’altres espais naturals d’interès del territori ebrenc.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##134