reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930El Departament de Cultura signa un conveni de col·laboració per al trienni 2012-2014 amb l’observatori per a la recerca etnològica de Catalunya

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Departament de Cultura signa un conveni de col·laboració per al trienni 2012-2014 amb l’observatori per a la recerca etnològica de Catalunya

El dimecres dia 3 d’octubre, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sr. Ferran Mascarell,  s’ha reunit amb els representants de les 13 institucions que conformen l’Observatori per a la Recerca Etnològica a Catalunya (Institut Ramon Muntaner, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Museu de les Terres de l’Ebre, Museu Marítim de Barcelona, Museu Etnològic de Barcelona, Museu de la Mediterrània, Museu de la Pesca, Museu Industrial del Ter, Museu Etnològic del Montseny, Museu Comarcal de l’Urgell, Museu de Cervera, Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa), les quals són punts de referència per al conjunt del territori i en aquesta nova etapa donaran un nou impuls a l’Observatori, el qual és un programa de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional que té per objectiu coordinar la recerca i la difusió de l’etnologia a Catalunya.

El conseller va destacar la importància d’aquest conveni, de tres anys de durada, per tal d’afavorir el treball de l’etnologia en cada territori, i la tasca de coordinació i impuls entre les diferents entitats d’aquesta xarxa.

L’objectius d’aquest conveni és la preservació de la memòria etnològica de Catalunya a partir d’actuacions de recerca, conservació i difusió. Precisament en l’apartat de difusió, els diferents membres han pres el compromís d’aportar informació al bloc etnologia.cat i proporcionar informació sobre el desenvolupament de les recerques mitjançant publicacions, jornades, exposicions i espais de reflexió.

A la signatura hi van assistir els màxims representants de cadascuna de les institucions, fent-ho en representació del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre el seu president, sr. Joan Martín Masdéu. En el marc d’aquest conveni, que té el seu precedent en d’altres signats anteriorment, el Museu de les Terres de l’Ebre impulsa, entre d’altres accions al territori: la jornada d’etnologia de les Terres de l’Ebre, la convocatòria dels ajuts a la recerca etnològica, la col·laboració en la divulgació a través dels programes Cultura Viva i Tallers de Memòria Oral, la documentació i catalogació de fons etnològics de la mediateca, etc.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##138