reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix signen un conveni per ordenar la gestió del patrimoni cultural

L’Ajuntament i el Museu com a Servei d’Atenció Museística, redactaran el pla d’usos i gestió del patrimoni cultural i històric de Flix

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix signen un conveni per ordenar la gestió del patrimoni cultural

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix van acordar, el passat 16 de novembre, un conveni per a la redacció d’un projecte museístic de gestió global del patrimoni cultural de Flix. Una iniciativa a través de la qual es vol definir l’orientació i l’estratègia per a millorar la gestió i la rehabilitació dels elements patrimonials, i que tindrà com a finalitat avaluar i establir un pla d’usos, així com garantir un programa de gestió del patrimoni cultural i històric de Flix.

"El Museu té l’experiència i el coneixement en la redacció d’aquests plans i ha de ser una de les seves activitats habituals per realçar el patrimoni cultural de tot el territori", detallava el president del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, afegint que "en el cas de Flix, el patrimoni industrial és d’especial rellevància no només per al municipi o per a la comarca de la Ribera d’Ebre, sinó per al conjunt del país, i és una tasca important tenir aquest pla d’usos i gestió per a posar-lo en valor". En aquesta línia, es treballarà per habilitar el conjunt de patrimoni industrial de la Colònia Fàbrica de Flix, on es troben espais emblemàtics com el Quartelillo, Lo Casino, les cases dels encarregats i del director, els edificis residencials o el magatzem de l’estació ferroviària. Entre els béns on també es vol actuar hi ha el Castell de Flix, el Molí d’Oriol i els jaciments arqueològics de Sebes, els Castellons, etc.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, detallava que "Flix té un bagatge cultural molt important, la ciutadania ha estat més d’un segle sota les xemeneies, per això al municipi s’explica una bona part de la segona revolució industrial a Catalunya i la seva evolució al llarg del segle XX. Amb set edificis catalogats com a Bé Cultural d’Interès Local, Flix ha viscut des de l’aprofitament hidroelèctric a la fabricació d’explosius", explicava el batlle, tot afegint que "el municipi compta amb tots els ingredients per ubicar-hi un Museu de la Química, on explicar tot el que va passar al voltant del 1900". Està previst que el pla d’usos es redacti en un període de nou mesos i la posterior gestió patrimonial es basarà en agents locals i organismes supralocals especialitzats.

El Museu de les Terres de l’Ebre, en funció de Servei d’Atenció Museística (SAM), té com a finalitat assessorar i gestionar projectes museístics i patrimonials com el que es vol dur a terme a Flix, així com fer-ne el seguiment per tal que s’ajusti als objectius que estableix la Protecció General del Patrimoni Cultural. La redacció del Pla d’usos i gestió del patrimoni de Flix anirà a càrrec del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre (50%) i de l’Ajuntament de Flix (50%).

Per la seva part, l’Ajuntament de Flix es compromet a implementar durant els propers exercicis aquelles parts del projecte que consideri estratègiques i viables per poder assolir en la mesura de les seves possibilitats el compliment de les mesures establertes en el pla d’usos.


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##688