reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior desembre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



La Consellera de Cultura ha signat un nou conveni amb les vint-i-quatre entitats que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre forma part d’aquesta Xarxa des del 2000

Divendres passat, 22 de juny, el Departament de Cultura i les vint-i-quatre entitats, d’arreu de Catalunya, que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI), entre les quals es troba el Museu de les Terres de l’Ebre, van signar el conveni que renova el seu compromís i col·laboració de la Generalitat de Catalunya amb aquestes entitats, entorn de la recerca i la gestió dl Patrimoni Etnològic, per al trienni 2018-2020, amb l’objectiu potenciar el treball en xarxa, la proximitat amb el territori i l’impuls d’actuacions pel que fa a la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

La signatura va tenir lloc al Departament de Cultura, i hi van participar la consellera de Cultura, sra. Laura Borràs, alcaldes, presidents i representants de museus, entitats, centres d’estudis i del món acadèmic de caire etnogràfic, d’un total de vint-i-un municipis, amb un abast territorial que arriba a tots els Països Catalans.

La consellera de Cultura va posar en valor la importància “que hi estiguem tots compromesos, des del món local, des de la universitat, des dels instituts de recerca, i des de la Generalitat de Catalunya” per treballar en xarxa arreu del territori, en la recerca i la difusió del patrimoni etnològic i immaterial; i va destacar que “A Catalunya, des de les Valls d’Àneu fins a les Terres de l’Ebre, tenim un patrimoni riquíssim i és fonamental fer xarxa” per tal de posar “a l’abast de la ciutadania tota la valuosíssima feina que s’està fent arreu de la geografia catalana”. En aquest sentit, la consellera va posar en valor tota la feina que s’ha vingut fent en els darrers anys i, que el món acadèmic també s’adhereixi.

Després de la signatura d’aquest conveni, les diferents entitats elaboraran un programa anual amb les activitats i actuacions que duran a terme, coordinaran les iniciatives d’interès etnològic del seu àmbit territorials i també assessoraran altres entitats que pugin participar en projectes de recerca patrimonial, amb el suport de les aportacions del Departament de Cultura.

La Xarxa de l’OPEI gestiona diversos programes anuals en comú: l’agenda d’activitats Etnologia en xarxa, la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, les exposicions temporals Col·leccionant passions, els Tallers i jornades de memòria oral, i els cicles de conferències Cultura viva.

En l’apartat de difusió, les entitats aporten continguts al bloc etnologia.cat que coordina la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i proporcionaran informació sobre el desenvolupament de la recerca a través de publicacions, jornades, exposicions i espais de reflexió. D’igual manera també es comprometen a fer difusió a través dels seus propis mitjans i dels de l’Inventari de Patrimoni Etnològic de Catalunya i aportaran els seus estudis a la biblioteca especialitzada de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##562