reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juliol 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre acorda convenis amb diferents ajuntaments ebrencs

També es van aprovar els pressupostos del 2021 i el conveni amb el Departament de Cultura pel SAM

Museu de les Terres de l´Ebre :  : La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre acorda convenis amb diferents ajuntaments ebrencs
La Junta General del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, reunida telemàticament el passat 16 de novembre, va aprovar diferents col·laboracions amb ajuntaments ebrencs, alhora que va tancar el tràmit de liquidació dels comptes generals del pressupost de l’any 2019. Entre altres temes, també es va aprovar el pressupost per al 2021 per una quantia de 338.222 euros, que serà ratificat per l’Ajuntament d’Amposta en el moment de l’aprovació del pressupost municipal.

A banda, es va adoptar un conveni amb l’Ajuntament d’Alcanar, renovant l’acord anterior, que permetrà l’obertura i gestió del Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor. Quant a l’Ajuntament de Flix, es va acordar la redacció del projecte "Pla d’usos i gestió del patrimoni cultural a Flix", mentre que amb l’Ajuntament d’Amposta es va aprovar un conveni per a la realització de la recerca etnològica sobre el comerç i els comerciants d’Amposta de principis del segle XX. Entre altres punts, cal destacar també el conveni per l’encàrrec de gestió que efectua el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya pel Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre per a l’any 2021, cosa que permetrà seguir desenvolupant les accions de suport territorial als equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre.

Finalment, en els informes de la gerència es va donar compte de la sol·licitud formal davant de l’Ajuntament d’Amposta de cessió, d’un terç del soterrani del Pati; es van proposar noves rutes per a la web del Museu i un canvi en l’oferta de les activitats gratuïtes de Nadal, en el seu lloc s’ha apostat per substituir-les per visites escolars als equipaments. En la mateixa línia, es va informar de l’adquisició de la creació de noves maletes didàctiques sobre els ibers, les barraques i els gegants, així com la renovació d’altres materials educatius.
El Consorci està format pel Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Freginals, Godall, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Santa Bàrbara. En la junta rectora del mes de novembre hi van participar el president del Consorci i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs i Roiget, el vicepresident i president del Consell Comarcal, Joan Roig i Castell, a més de les vocals Inés Martí, Núria Marco, Erika Ferraté, Guillem Carles, Mònica Colàs, Anna Maria Panisello, Araceli Villalbí i Josep Roncero, així com el director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre, el secretari i la interventora de fons.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##687