reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior abril 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     Noves estades de pràctiques al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Els alumnes completen així la seva formació.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Noves estades de pràctiques al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Amb l’inici del nou curs acadèmic 2019-2020, un nou grup d’alumnes tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques de formació laboral o professional al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, en virtut del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

Arran de la seva condició d’institució pluridisciplinària, el Museu realitza un conjunt de funcions i serveis molt ampli, que inclou entre altres la gestió d’equipaments patrimonials. Això permet la confluència de diferents activitats professionals en diversos centres d’arreu del territori, com ara el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, el Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers i el Museu de la Mar de l’Ebre.

Durant els últims anys, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre s’ha consolidat com un centre de formació d’alumnes provinents de les aules obertes, els cicles formatius i de graus i màsters universitaris. Des del 2104, el Museu ha signat convenis anuals per al desenvolupament de pràctiques amb els ensenyaments de diversos centres públics com: l’ Institut del Montsià, l’ Institut Ramon Berenguer IV o L’Escola d’Art i Disseny (ESARDI), a més de convenis amb La universitat Rovira i Virgili de Tarragona o la Jaume I de castelló.

A tall d’exemple, al llarg d’aquest curs 2019-2020, algunes alumnes de l’Institut Montsià, concretament del cicle formatiu de grau superior en GIAT (Guia, Informació i Assistència Turístiques) realitzen activitats professionals adaptades al seu currículum acadèmic i als seus horaris personals en diferents espais del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre:  Montse Parrot i Keltin Butzerhi desenvolupen tasques al Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta) i al Centre d’Interpretació Vida a la Plana (Santa Bàrbara) sota el règim acadèmic de FP Dual i FCT.; Paula Fernández realitza les seves pràctiques de formació Dual al Museu de la Mar de l’Ebre. Amb aquest mateix centre educatiu aquest any s’han consolidat noves col·laboracions amb altres àmbits educatius amb alumnes en pràctiques provinents d’altres cicles formatius tecnològics com el CFGS en Administració de sistemes informàtics en xarxa o el CFGM en Sistemes microinformàtics i Xarxes amb una estada de l’alumne Julio Rodríguez.

A més, el Museu de les Terres de l’Ebre continua la seva col·laboració amb altres centres educatius d’Amposta com l’Escola d’Art i Disseny, facilitant una oportunitat formativa professional a joves dissenyadors com és el cas d’Ivette Garcia, o l’Institut Ramon Berenguer IV col·laborant en les pràctiques de la seva Aula Oberta amb l’acollida de l’alumne Agustí Descàrrega.

Amb tot, aquestes experiències permet als /les estudiants continuar amb la seva formació acadèmica mentre realitzen pràctiques de formació laboral en algun d’aquests organismes, de manera que puguin transformar els coneixements adquirits a l’aula en experiències reals i quotidianes.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##629