reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Obertura al públic del Parc Arqueològic de la Carrova

4/5/2012 ·

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Obertura al públic del Parc Arqueològic de la Carrova

El proper diumenge dia 6 de maig s’obre al públic el Parc Arqueològic de la Carrova a Amposta. Aquest equipament patrimonial es troba ubicat al costat de l’eix de l’Ebre i en ell es poden visitar les restes de la part rústica d’una vil·la romana, que va estar en funcionament des del s. II aC fins al s. V dC i que mostra el que foren les explotacions agrícoles romanes a l’Ebre. Al seu costat, trobem la torre de la Carrova, que fou construïda en l’edat mitjana (s.XIV) i constitueix un dels exemples més majestuosos de la xarxa de torres de l’Ebre. El Parc forma part de la xarxa d’equipaments “Ebre, natura & cultura” en la que també podem destacar equipaments com el Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers i el poblat ibèric de la Moleta del Remei, a Alcanar; el Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià, a Freginals; el Centre d’Interpretació de la Plana, a Santa Bàrbara, així com el futur Museu de la Mar de l’Ebre a Sant Carles de la Ràpita i el Centre d’interpretació Viure al Poble a Masdenverge.

 

Gràcies a la col·laboració establerta entre l’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre el Parc Arqueològic de la Carrova obrirà tots els diumenges d’11 a 13 h. i el mes de gener restarà tancat. La resta de dies es poden concertar visites prèvia reserva als Serveis Educatius i Turístics del Museu de les Terres de l’Ebre.

 

Cal destacar que, a banda de la visita guiada a la vil·la i a la torre de la Carrova, els usuaris d’aquest equipament podran realitzar una activitat complementària que variarà de diumenge en diumenge i que consistirà en una de les activitats següents: una visita guiada la ciutat d’Amposta o als Ullals de la Carrova, una activitat de tipus familiar com ara un taller didàctic i un itinerari per alguna de les nombroses zones d’interès natural o cultural que podem trobar a prop de l’espai.

 

El programa d’activitats per a aquest mes de maig és el següent:

·         Diumenge, 6 de maig, d’11 a 14 h: Visita guiada al Parc Arqueològic de la Carrova i ruta urbana per Amposta amb visita al Museu de les Terres de l’Ebre

·         Diumenge, 13 de maig, d’11 a 13 h:  Visita guiada al Parc Arqueològic de la Carrova i taller (realització d’un retallable sobre la torre de la Carrova)

·         Diumenge, 20 de maig, d’11 a 13 h: Visita guiada al Parc Arqueològic de la Carrova i als Ullals de la Carrova

·         Diumenge, 27 de maig, d’11 a 14 h: Visita guiada al Parc Arqueològic de la Carrova i itinerari pel camí de Sirga

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##109