reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Tasta la Cultura de l’Ebre 2024. Itinerari experiencial. Els sabors de l’oli, l’or líquid de la PlanaMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior desembre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



Presentació de la xarxa "EBRE, NATURA & CULTURA"

Una xarxa per conèixer i interpretar el patrimoni d’un territori singular

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Presentació de la xarxa "EBRE, NATURA & CULTURA"
La projecció de l’acció de coordinació i suport tècnic del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’actuació decidida dels ajuntaments que en formen part, ha permès la creació en els darrers anys d’una xarxa de centres museístics, jaciments, monuments i centres d’interpretació del patrimoni, que sota la marca “EBRE, NATURA & CULTURA”, es va presentar el dimarts dia 17 de juliol a la seu central del Museu de les Terres de l’Ebre.

Tots aquests equipaments responen a una estratègia de descentralització, valorització i gestió mancomunada dels serveis patrimonials locals, i que presenta un doble objectiu. D’un costat, beneficiar les poblacions i comunitats locals mitjançant la recuperació i valorització del seu patrimoni i la dinamització dels llegats col·lectius a través d’activitats i serveis culturals. De l’altre, atreure visitants i turistes per tal d’afavorir la projecció i desenvolupament del territori i dels seus municipis.

El patrimoni de les Terres de l’Ebre, d’entre el qual destaquen els dos parcs naturals és suficientment ric i variat per poder constituir un recurs per al desenvolupament local. I en aquest sentit la posada en valor del patrimoni cultural ha de diversificar l’oferta turística posicionant el turisme cultural al costat dels turisme de sol i platja i del turisme actiu, que ja compten al territori amb una major tradició.


Museu de les Terres de l´Ebre :  : Presentació de la xarxa "EBRE, NATURA & CULTURA"

Els equipaments que es presenten a partir d’ara vinculats a la marca “EBRE, NATURA & CULTURA” són fruit d’aquesta estratègia, i en el futur la xarxa es podrà anar ampliant a d’altres municipis de les comarques de l’Ebre. En l’actualitat la xarxa està integrada pels següents equipaments:
·    Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)
·    Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), constituït per la vil·la romana i la torre medieval.
·    Parc arqueològic de la Cultura dels Ibers format per la casa O’Connor i el poblat ibèric de la Moleta del Remei (Alcanar)
·    Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià (Freginals)
·    Centre d’Interpretació Viure al Poble (Masdenverge)
·    Centre d’Interpretació de la Plana (Santa Bàrbara)
·    Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita). En preparació
·    Altres instal·lacions patrimonials distribuïdes arreu del territori, com ara sis àrees i setze itineraris interpretatius.

L’estratègia i el programa de la marca
“EBRE, NATURA & CULTURA”, permet aglutinar i dinamitzar la promoció i els serveis de:
·    Els equipaments patrimonials vinculats i l’activitat cultural que desenvolupen.
·    Els Serveis Educatius i Turístics que, en forma de itineraris, visites guiades, tallers, rutes de cap de setmana, etc. oferten al visitant aquests centres.
·    Les campanyes de promoció, les activitats i serveis de turisme cultural que es programaran en endavant en altres formats.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Presentació de la xarxa "EBRE, NATURA & CULTURA"

A l’acte assistiren mitjans de comunicació, tècnics, alcaldes i regidors dels municipis amb equipaments a la xarxa i diferents empresaris del sector turístic de les Terres de l’Ebre, els quals van conèixer algunes de les iniciatives i propostes que es realitzaran per dinamitzar i incrementar els visitants d’aquests equipaments i del territori. Entre aquestes destaca la creació d’un forfet que permet al visitant obtenir un descompte del 50% en el preu de l’entrada als equipaments i que ja es pot utilitzar aquest estiu en set dels centres que formen la xarxa.


L’acció i el desplegament conjunt que suposa tot aquest seguit d’iniciatives constitueix un dels exemples més significatius i singulars dels que, en el marc de la mancomunitat de serveis patrimonials del territori, es desenvolupen a Catalunya, i ha d’esdevenir una experiència i un model de referència, útil i aplicable a altres comarques o geografies.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##135