reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior abril 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     El Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre i ’aguaita.cat’ impulsen el blog ’Patrimonis de l’Ebre’

La iniciativa naix amb l’objectiu de potenciar els actius patrimonials del territori

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre i ’aguaita.cat’ impulsen el blog ’Patrimonis de l’Ebre’

Les Terres de l’Ebre tenen un patrimoni cultural extraordinari que, en general, és poc conegut per la població del territori i es difon poc cap a l’exterior. El blog serà una petita contribució a la comunicació i difusió d’aquests valors cap a la societat de les Terres de l’Ebre, però també ho ha de ser com a eina de projecció cap a l’exterior, atès que el mitjà aguaita.cat forma part de la plataforma de naciódigital.cat. A més, ajudarà a difondre la diversitat del patrimoni arqueològic, etnològic, natural, històric i artístic de les Terres de l’Ebre i a que la gent –tant del territori com de l’exterior- coneguin millor les iniciatives que s’estan fent per retornar aquest patrimoni a la societat i per tal què la societat se’l faci seu.

També ha de servir per mostrar que els museus són organismes que van més enllà del propi edifici i que s’encarreguen de gestionar i valoritzar el patrimoni del territori, d’organitzar activitats de responsabilitat corporativa o de dinamitzar les comunitats per a les que treballen. Aquesta funció és una qüestió trascendent per al futur de les Terres de l’Ebre.

Segons ha manifestat el director del Museu, Àlex Farnós, “en les societats avançades, la patrimonialització de diferents elements (naturals, culturals, històrics, paisatgístics, etc) que una comunitat ha rebut com a llegat dels seus avantpassats, esdevé i ha de ser un referent identitari i un element de desenvolupament i de cohesió social”. 

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre i ’aguaita.cat’ impulsen el blog ’Patrimonis de l’Ebre’

En aquest blog hi escriuran els tècnics i professionals que treballen al Museu de Tortosa, al Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar, al COMEBE, al Museu de la Pauma, al C.I. de la Terrissa de la Galera, al C.I. de les Pintures Rupestres de l’Ermita, al C.I. del Ferrocarril de Móra la Nova i al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. Tots ells, creats o remodelats en les dues darreres dècades, són museus registrats o tenen personal tècnic al capdavant de la seva gestió.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##225