reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Els museus ja disposen de la plataforma digital Visitmuseum

Projecte encapçalat per les xarxes territorials de museus, de la que en forma part el SAM del MTTE

Museu de les Terres de l´Ebre : : Els museus ja disposen de la plataforma digital Visitmuseum
Visitmuseum, la plataforma digital al servei del visitant turista dels museus de Catalunya, entra en funcionament aquest estiu a 113 equipaments museístics.
 • Visitmuseum posa a l’abast del visitant turista des del seu propi dispositiu mòbil la informació necessària per realitzar la visita d’un museu al turista autòcton i forani. La visita als museus està disponible en cinc idiomes (català, aranès, castellà, anglès i francès).
 • Es pot accedir a Visitmuseum gratuïtament, tant en versió app (Android i iOS), com en versió web adaptada a mòbils.
 • Actualment, Visitmuseum incorpora els museus de les terres de Lleida i Aran, comarques de Girona i Tarragona i Terres de l’Ebre.
 • El 2016 s’incorporaran tots els museus de Catalunya, recollint en una única plataforma els continguts de les visites dels museus catalans.
 • Visitmuseum és finançat pel Fons de Foment del Turisme.
 • La cooperació ha estat un element clau en l’èxit del projecte: hi han participat les xarxes territorials existents de museus i els departaments de Cultura i d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
 • Un projecte eficient, gràcies a les economies d’escala que ha generat. El cost per equipament ha estat de 816,5€.
Un projecte cooperatiu

Visitmuseum és una iniciativa de les xarxes territorials de Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i del Departament de Cultura. Compta amb el suport de la Direcció General de Turisme (Departament d’Empresa i Ocupació), que finança el projecte a través del Fons de Foment del Turisme.

Un projecte que respon a necessitats reals

Visitmuseum té per objectiu posar a l’abast del visitant turista la informació de les exposicions permanents dels museus i fer-la accessible des del seu propi dispositiu mòbil. És la resposta al dèficit en diversitat idiomàtica que tenen molts museus i que varen detectar les xarxes territorials de museus.

Ofereix continguts en cinc idiomes (català, aranès, castellà, anglès i francès). Prèviament a la traducció, els textos han estat revisats per professionals de la comunicació per tal que fossin comprensibles i amens per a un públic ampli, sense , però disminuir el rigor en la informació.

Visitmuseum actua com a eina de suport al recorregut que el visitant fa al museu. Per aquest motiu, un cop aquest ha escollit l’idioma, es troba la informació organitzada per àmbits que anirà accedint a mesura que faci el recorregut per les sales. En cada sala podrà llegir i disposar d’imatges que l’expliquen. També podrà accedir a informació d’una selecció dels objectes que hi continguin. Per completar la informació, s’han incorporat enllaços d’audio, de video o de webs dels museus que en disposaven.

Una plataforma digital multiformat

Visitmuseum es materialitza en dos formats:

 • Una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. Un dels avantatges principals d’aquest tipus d’eina tecnològica, pensant en el públic turista estranger, és que es pot descarregar l’aplicació en el dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a Internet.
 • Una web adaptativa, dissenyat per aconseguir una visualització òptima independentment de l’aparell que s’utilitzi (ordinador o qualsevol dispositiu mòbil). El format de la pàgina web s’adapta a les dimensions de la pantalla de l’aparell.

Visitmuseum és accessible de manera gratuïta des de qualsevol d’aquests enllaços:

 • Web mòbil: visitmuseum.gencat.cat
 • App per a Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.visitmuseum
 • App per a iOS: https://itunes.apple.com/es/app/visitmuseum/id991710048?mt=8

Un projecte d’ampli abast territorial i desplegament plurianual


Visitmuseum ja és una realitat. En la seva primera fase hi han participat 113 equipaments museístics de les esmentades xarxes
territorials.

El desenvolupament de Visitmuseum es preveu a tres anys vista, amb la perspectiva de:

 • 2016. Incorporar al projecte la resta de museus de la demarcació de Barcelona i altres equipaments museístics d’interès turístic i patrimonial.
 • 2017. Ampliar l’oferta de continguts i activitats dels museus catalans que siguin d’interès per al públic turista.

Aquest 2015 s’està realitzant la recopilació dels continguts dels museus que no són encara a Visitmuseum i s’està duent a terme un projecte pilot d’audioguies per a dispositius mòbils.
En total es preveu que al 2016, s’hagin incorporat més de 200 equipaments museístics.

Un servei permanent d’economia d’escala, altament eficient i sostenible
L’anàlisi de costos (816,5 € per equipament) posa de manifest l’alt nivell d’eficiència assolit. En el cas que cada equipament hagués contractat individualment el projecte, el cost estimat hauria estat de 10.000€. És a dir que, en total, hauria suposat 1.130.000 €.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##453