reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Agenda

tipus:
anterior juliol 2020 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Presentació del llibre “MigratoEbre. Per un riu ple de vida”

15/2/2019 · Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Presentació del llibre “MigratoEbre. Per un riu ple de vida”

El divendres dia 15 de febrer de 2019 es presenta al Museu de les Terres de l’Ebre el llibre “MigratoEbre. Per un riu ple de vida”. L’acte comptarà amb la presència del director de l’IDECE (entitat impulsora del projecte Life MigratoEbre) Alfons Montserrat, el president del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i alcalde d’Amposta Adam Tomàs, el director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-la Pedrera Miquel Rafa, i el director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre Àlex Farnós.

Aquesta publicació vol difondre a la societat el projecte Migratoebre, finançat en el marc del programa Life de la Unió Europea, i, en aquest sentit, dona continuïtat a la tasca que ja es va engegar l’any 2016 amb l’exposició itinerant “MigratoEbre, per un riu ple de vida”. Tant el llibre com l’exposició han estat produïts pel Museu de les Terres de l’Ebre per encàrrec del socis promotors del projecte Life MigratoEbre: l’IDECE, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Fundació Catalunya la Pedrera, l’IRTA i el Museu del Ter. El Museu amb la col·laboració de diferents professionals i fotògrafs ha coordinat i liderat la recerca prèvia de continguts, l’elaboració dels textos i la maquetació de l’obra, la qual amb un format molt visual, recull una part destacada dels continguts de l’exposició.

El llibre també difon els valors històrics i ecològics del tram final del riu Ebre, les accions objectiu del projecte i la biodiversitat d’espècies i hàbitats que acull el riu, incidint especialment en les espècies de peixos migradors objectiu prioritari del projecte MigratoEbre: l’esturió, la saboga, la llampresa i l’anguila. La publicació manté el format de l’exposició i s’estructura en 4 blocs principals: L’Ebre i els peixos migradors; L’Ebre de la desembocadura a Amposta; L’Ebre, d’Amposta a l’assut; i l’Ebre de l’Assut a Riba-roja. A més inclou les traduccions dels textos al castellà i a l’anglès.

El projecte Life MigratoEbre té com a objectiu recuperar al tram final del riu Ebre unes poblacions sanes i viables de les quatre espècies de peixos migradors de l’Ebre: l’esturió, la saboga, la llampresa i l’anguila, al mateix temps millorar la connectivitat de l’Ebre català adaptant i fent permeables als peixos les barreres fluvials que hi trobem. Per complir amb els objectius, el Life MigratoEbre ha realitzat en els darrers quatre anys un conjunt d’accions com la reintroducció d’espècies desaparegudes, el seguiment del conjunt de les poblacions de peixos, la millora dels hàbitats, la construcció de passos i la realització de campanyes de difusió per sensibilitzar la població local i aconseguir la seva implicació mitjançant la creació d’una xarxa de voluntariat.

Aquest llibre vol ajudar a la supervivència a l’Ebre d’aquestes quatre espècies de peixos tan emblemàtiques al riu Ebre i valuoses a escala mundial, en el marc de la recuperació del riu l’Ebre com un símbol d’identitat i de diversitat mediambiental del nostre territori, depèn de les actuals generacions que puguem mantenir aquestes quatre espècies en un nou context orientat per un model de desenvolupament sostenible que hauria de preservar, com un dels eixos estratègics, un riu ple de vida (natural, cultural, de lleure...).


Dia: 15/2/2019

Horari: Divendres dia 15 d efebrer a les 19.30 h.

Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre

Població: Amposta

Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre, Fundació Catalunya la Pedrera, IDECE, IRTA, Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, Parc Natural del Delta de l’Ebre

Telèfon: 977 702 954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal