reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)

Agenda

tipus:
anterior febrer 2020 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"

Un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"
Comencem aquest any 2019 renovant amb les activitats vinculades al projecte “Museu inclusiu. Un museu per a torts” que ja arriba al tercer any de realització. El Museu de les Terres de l’Ebre des de la seva inauguració ha treballat sota el plantejament de que un museu és un espai de coneixement, d’interacció i comunicació al servei de tota la societat, sense excepcions. En aquest sentit de fa anys, realitza activitats i programes per afavorir la cohesió social i combatre l’exclusió i la discriminació, adaptats a les necessitats d’alguns dels col·lectius socialment més vulnerables.

Atenent a aquesta voluntat d’esdevenir un espai integrador, obert a tothom, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre impulsa el programa ‘Museu inclusiu. Un museu per a tots’ amb diverses entitats sociosanitàries del territori i els ajuntaments que formen part del Consorci. En concret, aquest any, més d’onze entitats de quatre municipis diferents es beneficien d’aquestes activitats: Residència Fundació Pere Mata,SRC d’Amposta, Residència d’avis d’Amposta i Apasa-Centre Educació Especial l’Àngel (Amposta); Tallers de memòria, Entitats persones nouvingudes, Centre obert i Ràpita endavant (Sant Carles de la Ràpita); APASA, Centre Obert i Associació de Mestresses de Casa (Santa Bàrbara); Fundació Llar Residència (Alcanar)

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"
 
Aquest projecte inclou programes anteriors que es venien fent amb anterioritat, com Capses de memòria / Capses de natura, i d’altres incorporats els darrers anys, com visites guiades i tallers al voltant de les sales d’exposició permanent d’alguns dels equipaments patrimonials de la xarxa ‘Ebre, Natura & Cultura i les activitats temporals que s’hi duen a terme a cadascun d’ells. Aquestes activitats promouen tant la sociabilització com el coneixement del propi entorn per part de determinats segments de la nostra comunitat mitjançant els programes i continguts dels equipaments locals, i volen contribuir a el benestar, l’aprenentatge i el lleure actiu dels col·lectius amb problemes de salut mental i envelliment o en risc de marginalitat.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"

A més, aquest projecte no només realitza activitats d’integració i inclusió social, sinó que esdevé un programa de formació en el que hi participa l’alumnat del Cicle de Formació de Grau Superior (CFGS) de Guia, Assistència i Informació Turística de l’INS Montsià que estan en Beca de Formació Dual als centres participants. Són els alumnes els encarregats de realitzar les activitats i el museu els facilita els continguts i materials per a la seva preparació i realització. Una experiència on tots els participants guanyen ja sigui en l’aspecte social com el de formació i educatiu.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##590