reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Obrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïtaObrim el Museu. Exposició prorrogada

Agenda

tipus:
anterior maig 2020 següent
dl dm dc dj dv ds dg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic

Inclou més de 28.000 fotografies i 374 plecs d’herbari

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic
El passat dia 10 de desembre i aprofitant la celebració de la VI Trobada de tècnics de col·leccions de ciències naturals de Catalunya al Museu de les Terres de l’Ebre es va signar el conveni de col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre amb el botànic Salvador Cardero per tal de formalitzar la donació del seu fons botànic i fotogràfic personal.

La donació inclou uns 374 plecs d’herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l’Ebre que inclouen totes les dades necessàries per la seva posterior documentació com són: gènere i espècie, autor de la determinació, autor de la recol·lecció, lloc de recol·lecció, data de recol·lecció, coordenades geogràfiques, hàbitat, i municipi on ha estat recol·lectat.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic

Salvador Cardero també ha cedit al Museu un extens fons fotogràfic que inclou més de 28.000 imatges georeferenciades, la majoria d’elles realitzades a les Terres de l’Ebre o territoris veïns. Dins d’aquestes destaquen per la seva importància les  25.000 fotografies de plantes, briòfits i fongs, a més d’altres 2100 que mostren paisatges naturals i urbans així com altres llocs i espais d’interès.

L’interés patrimonial del fons donat és destacat i s’incorporarà al fons botànic i a la mediateca del Museu per tal d’afavorir-ne la conservació i difusió mitjançant els serveis del Museu i permetre que compleixin una funció social territorial d’acord amb la seva vocació.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic

En el conveni signat Salvador Cardero es compromet a donar al Museu de les Terres de l’Ebre el seu fons botànic i cedir gratuïtament una còpia del seu fons fotogràfic per a finalitats científiques i culturals. Per la seva part el Museu custodiarà i conservarà el fons botànic cedit seguint els procediments, tècniques i protocols establerts en la normativa tècnica de referència per al centre, farà difusió de la donació i incorporarà els béns culturals mobles que s’inclouen en ella bé en exposicions o bé en els projectes de recerca i difusió del patrimoni natural que es desenvolupen en endavant.

Amb aquesta donació el Museu de les Terres de l’Ebre segueix augmentant els seus fons. El nombre de referències en el fons de la fototeca supera les 50.000 unitats, i en les col·leccions de natura arriba a les 18.061 unitats de registre.


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##569