reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´EbreSala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Museu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior febrer 2018 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Exposicions itinerants del Museu de les Terres de l’Ebre

Servei d’Atenció als Museus (SAM)

Exposició “Migratoebre. Per un riu ple de vida”
La mostra dóna a conèixer a la societat el projecte MigratoEbre, finançat en el marc del programa Life de la Unió Europea, i les seves actuacions dirigides a millorar la qualitat del medi, a eliminar les barreres fluvials i a recuperar les poblacions de peixos migradors de l’Ebre.

Exposició “Etnografia de l’Ebre als anys 40. El llegat de Ramon Violant i de Ramon Noé”
“Etnografia de l’Ebre als anys 40. El llegat de Ramon Violant i de Ramon Noé” dóna a conèixer el contingut i el valor de la feina etnogràfica realitzada per Ramon Violant i per Ramon Noé a les Terres de l’Ebre. A més també recull documentació inèdita i reproduccions de tots els dibuixos fets per Ramon Noé.

Exposició “El Montsià. Pobles i gent. Paisatges i cultura”
L’exposició té una clara vocació identitària i d’arrelament al territori, així com de carta de presentació als forasters. Els textos han estat redactats per personatges rellevants del món cultural de cada municipi, mostrant la visió més personal i íntima de l’entorn immediat.

Exposició “El vestit tradicional a la comarca del Montsià”
La mostra, formada per plafons i maniquins amb indumentària original i reproduccions, significa una aproximació a les formes de vestir de dones, homes i nens al Montsià als inicis del segle XX. Així mateix, incorpora una representació dels objectes d’ornament personal del mateix període.

Exposicions "La 340"
Exposició que mostra la realitat polièdrica i contemporània de la N-340 a través de l’objectiu del fotògraf Guillem Barberà Llorca.

Exposicions "Lo Tros"
L’exposició ofereix un  recorregut fotogràfic pels diversos paisatges del sector primari de les Terres de l’Ebre, des de la pesca a la ramaderia i de l’agricultura de secà a l’horta passant també per l’olivera. Les fotografies són obra del fotògraf Andrei Moldovan

Exposició "Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre"
L’exposició, organitzada en dues parts, ofereix un recorregut per la història del cine a les quatre comarques ebrenques, així com una aproximació al que va suposar el cinema per a la societat del moment al llarg del segle XX.

Exposició "La festa a les Terres de l’Ebre. Una mirada creativa i contemporània"
Influenciada pels textos del llibre “La festa de Catalunya avui” de l’antropòleg Manuel Delgado i amb l’objectiu de mostrar com és en l’acte festiu on descobrim el costat més desvergonyit de les persones, Roser Arques (Deltebre, 1985) va realitzar l’any 2010 un reportatge fotogràfic amb imatges de diferents festes de les Terres de l’Ebre, pel qual va obtenir el Premi Taronja de Tarragona que atorga l’Escola d’Art de Tarragona. Fotografies de Gandesa, Deltebre, Godall i Jesús, en les que s’identifiquen els rols socials que s’estableixen durant la celebració d’una festa popular, la manera que té cadascú d’expressar les seves arrels i tradicions, la seva manera de fer i el seu caràcter.

Exposició "Landscape Km0"
Carme Ollé i Ei Point s’uneixen per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal·lació en la que, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala. En aquest espai virtual, els artistes plantegen un debat perceptiu entorn als cultius de les Terres de l’Ebre, un diàleg entre l’espectador i l’artista.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##114