reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Obrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior juliol 2025 següent
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   



Conferència "Subsidència, sediments i equilibris ambientals fràgils: Quinze anys d’aprenentatge al Delta de l’Ebre”

7/6/2019 · Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Conferència "Subsidència, sediments i equilibris ambientals fràgils: Quinze anys d’aprenentatge al Delta de l’Ebre”

Aquest any es celebra la 15a edició de la Setmana del Medi Ambient al Parc Natural del Delta de l’Ebre, i com cada any el Parc conjuntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre organitzen una conferència que en aquesta ocasió porta el títol de "Subsidència, sediments i equilibris ambientals fràgils: Quinze anys d’aprenentatge al Delta de l’Ebre”.

La xerrada anirà a càrrec de la Dra. Marian Fregenal de la Facultat de Ciències Geològiques de la Universidad Complutense de Madrid i experta en estratigrafia i sedimentologia. La Dra. Marian Fregenal fa quinze anys que visita el Delta de l’Ebre amb els seus alumnes per realitzar estudis geològics i pràctiques acadèmiques.

“El Delta de l’Ebre és un delta amb un domini mixt, fluvial i de l’onatge, la dinàmica natural i tendència evolutiva estan sent afectades per l’escassetat de sediments aportats pel riu a causa de la regulació hidrològica de la seva conca. La manca de sediments està afavorint l’enfonsament progressiu de la plana deltaica, l’erosió i el retrocés de la seva línia de costa. Les modificacions dinàmiques que puguin derivar-se del canvi climàtic i la pujada del nivell del mar agreujarien la situació en què es troba el delta i la meitat de la seva superfície podria desaparèixer al llarg d’aquest segle. Colonitzat per l’home des de finals del segle XIX, actualment una comunitat de 50.000 persones depèn de la seva explotació, i part d’ella viu sobre la pròpia plana. Conscient del risc en què es troba, la població lluita per mitigar-lo i convertir el delta en un exemple de Desenvolupament Sostenible”.

Aquest fragment d’un article escrit per la Dra. Fregenal ens mostra una part important dels continguts que es tractaran en la conferència que es realitzarà el divendres dia 7 de juny a les 19.30 h. a la sala d’actes del Museu.A més al llarg de la xerrada també s’incidirà en el paper que atorguen al Delta aquestes característiques per esdevenir una autèntica aula viva on formar a futurs investigadors en la gestió del risc i la conservació del medi natural, un medi que la ponent ha utilitzat al llarg dels darrers 15 anys com a eina educativa amb els seus alumnes de la Universidad Complutense”.


Dia: 7/6/2019

Horari: Divendres 7 de juny a les 19.30 h.

Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre

Població: Amposta

Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre i Parc Natural del Delta de l’Ebre

Telèfon: 977702954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies