Amb motiu de la celebració de la Regió Mundial de la
Gastronomia Catalunya 2025, el Museu de les Terres de l’Ebre ha programat
diverses activitats, entre les quals la presentació del llibre “La cuina del
Delta de l’Ebre. Els receptaris de la Fonda de la Parra o el Cafè de
l’Aguacila, de Camarles, i de la Torre de Granadella”, dels autors Rosita Ferré Mauri i Jordi Tresserras Juan, i és el
primer llibre de la col·lecció “Cuina d’arrels” d’Alampla editorial.
El llibre té dos parts
diferenciades, la primera és un recorregut per la història de les persones,
especialment les coquetes, cuineres i guisanderes, que hi ha al darrera dels
receptaris d’aquests antics establiments i també de l’antic Hostalet de la
Mosca, al camí entre el Perelló i Tortosa, dels quals la segona part del llibre
en recull una mostra molt significativa., tant de la seva cuina casolana, tant
de diari com festiva.
El llibre, de 230 pàgines, està
il·lustrat amb nombroses fotografies i conté una gran quantitat de notícies
històriques i etnogràfiques, a més a més d’una extensa bibliografia.
La presentació anirà a càrrec de
Jordi Tresserras Juan, coautor del llibre, i M. Carme Queralt, conservadora
d’Etnologia del Museu de les Terres de l’Ebre.
Dia: 7/6/2025
Horari: 19h
Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre
Població: Amposta
Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre, Generalitat de Catalunya i Ajuntament d’Amposta