reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior maig 2022 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     Conferència “El poblament protohistòric de l’antiga desembocadura de l’Ebre: els darrers treballs arqueològics al jaciment de l’Antic (Amposta)”

30/9/2021 · Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Conferència “El poblament protohistòric de l’antiga desembocadura de l’Ebre: els darrers treballs arqueològics al jaciment de l’Antic (Amposta)”

El dia 30 de setembre es durà a terme la conferència “El poblament protohistòric de l’antiga desembocadura de l’Ebre: els darrers treballs arqueològics al jaciment de l’Antic (Amposta)”, a càrrec del Sr. Samuel Sardà  Seuma, director de l’excavació i professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta activitat compta amb l’organització i participació de la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre.

Des de l’any 2020, l’activació d’un programa d’intervencions arqueològiques programades al jaciment ampostí de l’Antic, ha permès obtenir un conjunt interessant de dades sobre l’evolució del poblament protohistòric de l’àrea més propera a l’antiga desembocadura de l’Ebre.

Els treballs inicials efectuats fins al moment (campanyes 2020 i 2021) permeten intuir l’existència d’un assentament que hauria estat ocupat des del s. VIII aC fins al s. I aC.  El jaciment s’ubica en un punt geo-estratègic clau de la Serra del Montsià, fet que li permetia disposar d’un excel·lent control visual del territori. Des de l’Antic es contempla tota l’àrea deltaica, tractant-se d’un indret que degué actuar com un nucli referencial per al control de l’antiga línia de costa, dels principals camins terrestres que travessaven la zona i, molt especialment, del trànsit naval que accedia a les boques de l’Ebre des de la Mediterrània. 

Si voleu conèixer-ne tots els detalls, us esperem el 30 de setembre, a les 19.00 h, a la sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre. L’entrada és gratuïta i no cal realitzar reserva prèvia (fins a completar l’aforament).

Paral·lelament a la conferència "El poblament de l’antiga desembocadura de l’Ebre: els darrers treballs arqueològics al jaciment de l’Antic (Amposta)”, el dissabte 2 d’octubre, hi haurà una visita guiada al jaciment de l’Antic, de la qual us donarem tots els detalls més endavant.

Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre

Dia i horari: 30 de setembre a les 19.00 h

Reserva prèvia: No és necessària


Dia: 30/9/2021

Horari: A les 19 h.

Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre

Població: Amposta

Organitza: Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament d’Amposta i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal