reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Exposició “Sota el mantell dels estels a la Terra Alta”

del 14/6/2024 al 30/6/2024 · Vestibul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició “Sota el mantell dels estels a la Terra Alta”

Entre el 14 i 30 de juny podreu gaudir de l’exposició “Sota el mantell dels estels a la Terra Alta” al vestíbul del museu. La mostra és una de les activitats programades pel museu per participar en les Jornades Europees d’Arqueologia. L’activitat ha estat organitzada pel Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l’Ebre, el grup de recerca GRESEPIA i l’Ajuntament d’Amposta.

L’exposició centrada en els jaciments protohistòrics de La Gessera de Caseres i del Turó del Calvari de Vilalba dels Arcs, presenta la seva descoberta, la cronologia en que es van ocupar, la funcionalitat que van tenir, etc. així com la seva singularitat en relació a l’astronomia, a partir dels resultats dels treballs arqueològics realitzats durant els darrers anys pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA) de la URV. 

Produida en el marc d’un projecte dirigit pel Dr. Jordi Diloli Fons, concedit per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), que tenia com a objectiu aproximar a la societat els treballs arqueològics efectuats durant els darrers 20 anys pel grup GRESÈPIA-URV a la comarca de la Terra Alta. El comissariat de la exposició el van portar a terme Cristina Mayor Gavarró i Jordi Diloli Fons.

El projecte, centrat en la difusió d’aquesta recerca, es va desenvolupar a partir d’un fil conductor, el reconeixement d’una saviesa astronòmica per part de les societats que van ocupar aquest territori durant la Protohistòria, tal com apareix aplicat a les seves construccions més singulars, i com va poder ser corroborat a través dels resultats de les excavacions efectuades als jaciments del Turó del Calvari de Vilalba dels Arcs i de la Gessera de Caseres. Aquest projecte obria una nova línea de recerca, l’aplicació de coneixements astronòmics en els jaciments, per aprofundir en el coneixement de les societats protohistòriques de les Terres de l’Ebre, que esta essent també aplicada a altres jaciments com és el cas de l’Antic (Amposta).-


Dies: del 14/6/2024 al 30/6/2024

Horari: Horari d’obertura del museu

Lloc: Vestibul del Museu de les Terres de l’Ebre

Població: Amposta

Organitza: Campus Extens de la URV a Amposta, Grup de recerca GRESEPIA, Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta

Telèfon: 977702954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies