reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior abril 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Activitats previstes per a l'abril de 2021

Biografies Ampostines 2021

del 15/4/2021 al 6/5/2021 · Sala d’actes del museu · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Biografies Ampostines 2021

PRESENTACIÓ
El cicle de conferències "Biografies Ampostines", del que presentem la desena edició, té com objectiu recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per personatges vinculats amb la ciutat d’Amposta. Aquestes conferències, presentades per diversos investigadors locals i per col·laboradors i familiars, ens descobriran històries personals, amb aspectes poc coneguts dels biografiats, i fets col·lectius que ens ajudaran en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat. 
El cicle consta de 4 biografies i inclou personatges del passat que han destacat en la història més recent d’Amposta i personatges del present que han esdevingut una referència per a les generacions actuals. 
En aquesta edició les personalitats escollides són representants de diversos camps professionals: la sanitat, l’art, l’esport i la politica així com els oficis i artesanies de tot el segle XX i inicis del XXI, i han contribuït amb les seves aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que tots coneixem avui. 

PROGRAMA
15 d’abril de 2021 a les 19 h
“Anna Accensi, obrint pas al rem femeni” presentada per Cinto Accensi Abella

22 d’abril de 2021 a les 19 h
“Manel Margalef, Director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona”  presentat per Vicent Fibla

29 d’abril de 2021a les 19 h
“Dr. Tomàs Pujol Font. Un metge, dues vides” a càrrec d’Anton Pujol Bertran

6 de maig de 2021 a les 19 h
"De l’Axarquia a l’Ebre i Mèxic. Els España, família de comerciants, dispersada per la Guerra Civil" a càrrec de Antoni Espanya

Activitat gratuïta
Aforament limitat a 50 persones. Per ordre d’arribada


llegir més

Taller "Balcons verds: La biodiversitat a casa teva"

17/4/2021 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Taller "Balcons verds: La biodiversitat a casa teva"

El proper dissabte dia 17 d’abril es realitzarà al Museu de les Terres de l’Ebre el taller “Balcons verds. La biodiversitat a casa teva”. L’activitat organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i el Campus Extens de la URV a Amposta, està impartida per de Toni de la Torre, tècnic de medi ambient de la URV.

El taller ens planteja la proposta de crear a casa nostra, als nostres balcons, terrasses o jardins, un punt verd que fomenti la biodiversitat d’espècies animals dins dels nuclis urbans. Amb l’arribada de la primavera i del bon temps trobem el moment idoni per a la realització d’aquesta iniciativa, que a més d’embellir amb plantes i flors els nostres espais privats, ajuda a augmentar les poblacions d’insectes pol·linitzadors que són fonamentals per a la vida al nostre planeta i que en els darrers anys estan sofrint una forta davallada.

Amb aquest objectiu el ponent ens explicarà la importància de les zones verdes en la biodiversitat urbana, i com podem afavorir-la mitjançant el disseny de petits espais amb plantes en flor. També ens donarà consells pràctics, ens recomanarà quines són les espècies vegetals més adients per plantar, i quins tractaments naturals i mètodes de lluita biològica  podem fer servir per tal d’evitar l’ús de plaguicides i insecticides clàssics (molt més agressius amb el medi i les poblacions d’insectes).

L’activitat presenta un format presencial limitat a 15 places, i tindrà lloc en la seva major part en espais exteriors.

Per realitzar la inscripció s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça info@museuterresebre.cat amb les següents dades: Nom de la persona que s’inscriu, DNI, telèfon i correu electrònic de contacte. La inscripció es realitzarà per rigorós ordre d’arribada dels correus.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal