reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   Activitats previstes per al dia 18/2/2024

Exposició "Catalunya, terra cooperativa"

del 2/2/2024 al 25/2/2024 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Catalunya, terra cooperativa"

L’exposició “Catalunya, terra cooperativa” és un projecte que nasqué de la mà de la Fundació Roca Galès i del Museu d’Història de Catalunya, on s’exposà  per primera vegada al novembre del 2018.

Des de la primavera del 2019, Catalunya, terra cooperativa, s’ha itinerant per diverses localitats del territori català amb la voluntat d’estendre pel territori les sinèrgies que la pròpia exposició, en forma de visites guiades, debats, col·loquis, etc. I dins d’aquesta itinerància l’exposició arriba a Amposta, on s’exposarà al Museu de les Terres de l’Ebre del 2 al 25 defebrer de 2024.

L’exposició té dos grans objectius, donar a conèixer la història del cooperativisme català, i esdevenir una eina per promoure la reflexió i el debat en el món cooperatiu de Catalunya.

A més, la mostra explora els orígens del cooperativisme a Catalunya i parla de la seva vigència avui i del seu potencial per construir la Catalunya del futur. L’exposició està realitzada  de forma coral, gràcies a la col·laboració de diverses cooperatives en la recerca de material, la redacció i la coordinació.

Al llarg de la seva història, Catalunya ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques  d’autogestió i de cooperació social. De l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu en va resultar una terra de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, una institucionalitat obrera extraordinàriament rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats en molts àmbits de la vida.

Aquestes formes d’autoorganització s’actualitzen ara sota el paraigües de l’economia social i solidària, que beu directament d’aquella tradició per tal de construir nous horitzons comunitaris i populars. Unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.


llegir més

Biografies Ampostines 2024

del 15/2/2024 al 7/3/2024 · Sala d’actes del museu · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Biografies Ampostines 2024

El cicle de conferències "Biografies Ampostines", del que presentem la 13a edició, té com objectiu recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per persones vinculades amb la ciutat d’Amposta. Aquestes conferències, presentades per diversos investigadors locals i per col·laboradors i familiars, ens descobriran històries personals, amb aspectes poc coneguts dels biografiats, i fets col·lectius que ens ajudaran en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat. 

El cicle consta de 4 biografies i inclou personatges del passat que han destacat en la història més recent d’Amposta i personatges del present que han esdevingut una referència per a les generacions actuals. 

En aquesta edició les personalitats escollides són representants de diversos camps professionals i d’oficis com la cultura, l’ensenyament, l’esport i la perruqueria del segle XX i inicis del XXI, i han contribuït amb les seves aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que tots coneixem avui. 

PROGRAMACIÓ

15 de febrer de 2024 
“Ma Josep Margalef Sagristà. L’educació, la literatura i la cultura com a eixos vitals” presentada per Antònia Ripoll i Rosa Palmer amb la col·laboració de Rafel Haro 

22 de febrer de 2024
“Teresita Roda Huguet "la poleta"(1937-2008). Perruquera i dona extraordinària”, a càrrec d’Assumpta Eixarch Conesa i Teresa i Celeste Guardiola Roda 

29 de febrer de 2024
“Jeroni Vázquez Álvarez, un referent en el seu esport, fent del ciclisme la seva professió i forma de vida” presentat per Manolita Cid Espuny 

7 de març de 2024
“Mª Teresa Alonso Schökel: "la Profe!" a càrrec de Juan Martínez Garrido, Clara Salvadó, Manolo Ripollés i Manola Ballester


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies