reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreXXIVé CAP DE SETMANA DELS IBERSMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior octubre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   



Activitats previstes per al dia 2/10/2024

Exposició “Murs amb records. Memòria del silenci”

del 6/9/2024 al 6/10/2024 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició “Murs amb records. Memòria del silenci”

Des del dia 6 de setembre es pot visitar al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre, l’exposició ‘Murs amb records. Memòria del silenci’. Se tracta d’un recull de fotografies dels diferents grafits de la Guerra Civil que encara se conserven en diversos punts del territori. Ara, per tal que se sàpiga de la seua existència, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) ha decidit investigar en els orígens de cada pintada i deixar constància de l’estat de conservació de cada obra.

L’exposició naix l’any 2022 d’una proposta d’Ebre, Art & Patrimoni, un cicle organitzat pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre com a SAM de les Terres de l’Ebre on els equipaments patrimonials ebrencs s’uneixen i ofereixen una reinterpretació de la història i la cultura de les comarques del sud.

El projecte que dona forma a l’exposició es va assolir gràcies als alcaldes, col·laboradors i entitats que es van interessar pels vestigis de la Batalla de l’Ebre i en coneixen les localitzacions.

Entre els grafitis que es mostren destaca el de la CNT, a Corbera d’Ebreque es va fer en aquells primers temps convulsos, quan el moviment anarquista a la Terra Alta era molt fort i hi havia un procés de col·lectivització de les propietats”. Una pintada situada al carrer Major de la població que encara és visible per a tots aquells que s’atansen a visitar el poble vell, en una casa que va quedar marcada per l’agrupació CNT-FAI a l’inici del conflicte.

Destaquen també els trobats a l’interior de la Torre de Font de Quinto, a Campredó. Situats a la part superior de la construcció, estos grafits estan protegits per un vidre i és possible llegir-los clarament. Són firmes, insígnies i missatges polítics. Els van fer brigadistes que pertanyien a la Marsellesa, soldats francesos i belgues que recolzaven el bàndol republicà. O també un fet a Ginestar, on trobem un missatge gravat a la paret de pedra d’un refugi. Es creu que la va fer algun membre d’uns dels regiments de més importància de la Batalla de l’Ebre, els pontoners.

L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins el dia 6 d’octubre.


llegir més

Exposició "Lo Delta 4.30" de José Antonio Sartorio

del 23/9/2024 al 5/10/2024 · Blibioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila · Flix

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Lo Delta 4.30" de José Antonio Sartorio

EXPOSICIÓ ‘LO DELTA 4.30’

Un bàndol de flamencs ens sobrevola i ens meravella. La immersió en el món natural ens omple de màgia i de placidesa. Lo Delta és una de les actuals Reserves de la Biosfera, que constitueixen el substrat de la cadena de la VIDA i un llegat que hem de cuidar.

El propòsit de l’exposició és conèixer per vincular-nos, vincular-nos per estimar, estimar per respectar i respectar per preservar. Està dividida en quatre mòduls: Perdre’s per trobar-se, Llums que encenen llums, El Jo més íntim i La força del col·lectiu. Format cadascun vuit fotografies de 50 x 60 cm, impreses en paper de molt alta qualitat, unides per un subtil fil conductor i complementades amb quatre poesies i un Audiovisual.

Són fotografies que sembla que hagin estat pintades amb la càmera. L’ànima i l’essència dels colors, dels silencis, de la llum, de la calma, de l’aire transparent, de les textures, els murmuris de l’aigua o d’aus que alcen el vol, es fusionen i apareix l’invisible.

Ara , després del seu pas per Amposta, Sant Jaume dEnveja, Cambrils, Roquetes i la Ràpita, l’exposició “Lo Delta 4.30” arriba a Flix on es podrà visitar del 23 de setembre al 5 d’octubre de 2024, a la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila de Flix.

José Antonio Sartorio

Naturalista, fotògraf, viatger i empresari turístic, especialitzat a protegir les persones en vilatges. Llicenciat amb Grau en Ciéncies Químiques. Format en diversos Màsters empresarials i de Psicologia humanista. Soci de SEO-BIRD LIFE, AEFONA, SCFN i accionista de RIET VELL. Creador de l’espai d’art fotogràfic www.artslow.photo

La seva passió pels entorns naturals comença  de ben petit amb Rodríguez de la Fuente i amb Joaquín Araujo. Per a l’autor, la fotografia és un mitjà d’Integració conscient i lent (slow) en el món natural, que esdevé font d’equilibri personal. Es converteix en una escola de coneixement, de comprensió,de calma i d’ajuda a la conservació i conforma, alhora, un espai d’Interconnexió i de transmissió de bellesa natural, de consciencia i de poesia, que ens parla de cor a cor.






llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies