del 30/10/2020 al 20/12/2020 · Museu de la mar de l’Ebre · Sant Carles de la Ràpita
A partir de divendres dia 30 d’octubre i fins el dia 20 de desembre es podrà visitar al Museu de la Mar de l’Ebre l’exposició “la meua terra és de colors”. L’exposició resulta de la selecció de la convocatòria impulsada pel Consorci Museu de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exposicions fotogràfiques.
La mostra està composada per vint-i-cinc de fotografies on es poden contemplar diferents indrets del Delta de l’Ebre en diferents èpoques de l’any i, per tant, amb diferents condicions meteorològiques i ambientals.La intuïció ha permès que el procés de captura de les fotografies hagi estat ràpid. Però d’altres han requerit paciència per capturar el moment adequat pel que fa a llum, exposició i escenari, a més d’un treball tècnic previ i posterior per tal d’aconseguir el resultat desitjat.
L’objectiu del fotògraf ha estat aconseguir composicions interessants aprofitant els elements que proporcionen la natura i l’home. La majoria de vegades es respecta la regla dels terços encara que de tant en tant es dóna pas a l’experimentació. Els marcs naturals o artificials que el fotògraf es troba permeten afegir un major impacte visual en les imatges, tot amb el propòsit d’oferir a l’espectador la relació estreta que hi ha amb la fotografia i el paisatge. Un paisatge ric, heterogeni i divers que ens regala cada racó de les Terres de l’Ebre.Emilio Zaragoza, Barcelona 1970
La seva passió per la fotografia la deu al seu pare. Va ser ell qui el va animar i motivar perquè fes de la fotografia una de les grans aficions de la seva vida.Es va formar com a tècnic d’imatge i so a València, a l’Institut de Formació Professional Juan Comenius, i de seguida va començar la seva carrera professional en el món audiovisual. Actualment cursa estudis de màrketing digital
La seva trajectòria professional ha passat per la televisió d’Almeria i actualment treballa a Canal 21 Ebre, on aporta la seva visió de fotògraf per aconseguir la millor gravació, una fotografia amb moviment que plasma en cadascun dels seus treballs.
20/11/2020 · Online per Google Meet · Amposta
Aquest mes de novembre es celebra a Catalunya la 25a edició de la Setmana de la Ciència. Es tracta d’una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació dins de la qual es programen un ampli ventall d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori.
Com cada any, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del delta de l’Ebre participen en les activitats de la Setmana de la Ciència programant la conferència “La natura és la vacuna. Epidèmies i biodiversitat en un món global”.
La xerrada anirà a càrrec de Fernando Valladares, doctor en ciències biològiques per la Universidad Complutense de Madrid. Actualment és professor d’investigació del CSIC on dirigeix el grup d’Ecologia i Cambio Global en el Museo Nacional de Cièncias Naturales, també és professor associat de la Universidad Juan Carlos de Madrid. Autor de més de 300 articles i llibres, ha impartit més de 150 conferències i cursos en més de 25 universitats i centres de recerca de tot el món.
El Dr. Valladares ens explicarà en aquesta xerrada com la natura en general i la biodiversitat en particular, ens pot ajudar a evitar futures pandèmies o a reduir els seus efectes. Segons l’investigador ningú sap com serà el pròxim patogen que pugui provocar una crisi sanitària, quina serà la seva manera d’actuar , ni quan tindrà lloc una nova pandèmia. I en aquest sentit la natura pot actuar com una vacuna metafòrica preventiva que ens pot ajudar a prevenir futures pandèmies com la que estem patint actualment.
L’home s’ha allunyat de la natura on va néixer. La tecnologia ens ha donat una falsa sensació de seguretat, tot i que no som capaços de resoldre els problemes ambientals originats per l’activitat humana. Davant d’aquesta situació Valladares proposa mirar enrere cap a alguns exemples passats de com al biodiversitat i els ecosistemes sans redueixen l’impacte damunt de la salut humana de malalties d’origen animal.
Donada la situació sanitària que estem vivint la conferència tindrà un format online, i es realitzarà amb la plataforma Google Meet. Per participar-hi recomanem realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a info@museuterresebre.cat indicant el vostre nom i adreça de correu electrònic.
20/11/2020 · virtual · Amposta
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies