reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Obrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior desembre 2019 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



Activitats previstes per al dia 21/12/2019

Exposició "Videojocs. Art i Cultura"

del 4/10/2019 al 12/1/2020 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Videojocs. Art i Cultura"

El 4 d’octubre s’inaugurà al Museu de les Terres de l’Ebre l’exposició “Videojocs. Art i Cultura” inclosa dins dels actes del Video Art Game Experience 2019.

L’acte comptà amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró, l’Alcalde d’Amposta Adam Tomàs, la Director General d’Indústria Matilda Vilarroya, el Director del Museu de les Terres de l’Ebre Àlex Farnós i els organitzadors del VAG: Valentí Garcia, David Romaní i Joan Garcia.

El mateix dia 4 d’octubre i de forma paral·lela, es van celebrar al Museu dos conferències incloses dins del programa del VAG:a les 19.45 h. "A espatlles de codis, bytes i interaccions: la consolidació dels videojocs com gènere cultural" a càrrec de Daniel Garcia Raso, historiador i escriptor. A les 20.30 hores "Exhumant Atari: arqueologia i el cementiri dels videojocs" a càrrec d’Andrew Reinhard, arqueòleg digital.

Exposició “Videojocs. Art i Cultura”

Hi ha gent que considera alguns videojocs com el vuitè art. Quina evolució han tingut els jocs i les consoles des dels anys 70 fins el segle XXI amb la realitat virtual?

En aquesta exposició podrem gaudir de tres parts fonamentals en la història del videojoc. Podrem conèixer i veure les primeres videoconsoles domèstiques, des de la primera que es va comercialitzar el 1972 als Estats Units: la Magnavox Odyssey, o la primera consola Atari 2600 del 1976. També podrem veure l’icònic Commodore 64 amb el qual van iniciar-se molts programadors, l’evolució de les primeres SEGA, Nintendo, Playstation i XBox fins a versions més actuals. També podrem gaudir dels jocs arcade dels anys 80, recordant aquelles màquines recreatives.

Al mateix temps, podrem observar l’evolució dels jocs, dels primers que eren simples punts de llum a una pantalla, fins els jocs actuals que intenten recrear la màxima realitat. I per suposat, analitzarem l’art que s’amaga darrera els videojocs. Podrem veure com s’uneixen l’art visual, la música i la programació amb l’objectiu de crear jocs per als usuaris. Veurem com en aquesta indústria la creativitat i el talent són primordials.

En la part final, l’exposició és desdobla en la mostra “Retrogaming Ladies”. Coneixeu l’Ada Lovelace? És considerada la primera programadora. Amb l’objectiu de visualitzar l’impacte de les dones al món dels videojocs, podrem visitar aquest àmbit preparat pel col·lectiu FemDevs, on us mostrarem autores molt importants vinculades a aquesta indústria.

Massa sovint el paper de les dones al món de la tecnologia queda exclòs, en aquesta ocasió farem un gir de 180º i us ensenyarem quines han estat les dones més importants i la relació que han tingut amb molts  videojocs populars.

Aquesta exposició es podrà visitar al Museu de les Terres de l’Ebre fins el 12 de gener de 2020.


llegir més

#girlsgonna. La inclusió a través del món de la programació

21/12/2019 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : #girlsgonna. La inclusió a través del món de la programació

#girlsgonna és una iniciativa social que anima a les nenes a transformar el món a través de la ciència i té com objectiu principal disminuir la bretxa de gènere en el sector digital. La inclusió a través  de l’educació és la proposta que us presentem en aquest taller que organitza el VAG juntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre.

Si voleu que les vostres filles i fills s’inicien en el món de la programació d’una manera divertida i amb un mètode engrescador no us podeu perdre aquest taller.

És només per nenes? De quina edat?
No, també poden participar els nens. L’edat de les nenes i nens ha de ser de 8 a 11 anys són benvinguts i han de venir acompanyats de la seva mare, o del seu pare o d’un tutor legal.
 
Quina és la nostra missió?
Viatjarem a l’espai exterior! De la mà de la engin- yera Margaret Hamilton, qui va desenvolupar el software de navegació per al Programa Espacial Apol·lo, aprendrem programació bàsica amb el software Scratch. Un cop assolits els coneixe- ments necessaris serà l’hora d’enlairar el vostre coet!

Us proporcionarem tot el material que preciseu, com les plaques MakeyMakey  i el comanda- ments perquè el vostre coet es posi en òrbita.

Què heu de portar?
Heu de dur un ordinador portàtil  per poder instal·lar el programa Scratch totalment gratuït.

A  tots  els alumnes se’ls facilitarà  una placa MakeyMakey on connectar al seu ordinador i podran controlar manualment el seu coet.
 

INFORMACIÓ GENERAL


Com em puc registrar?  Quin preu tenen les entrades?
Les entrades son gratuïtes però les places són limitades 10 xiquets i xiquetes (amb els seus acompanyants).

Cal que empleneu un registre previ d’assistència en aquest enllaç:
https://bit.ly/3549u3e

Per a qualsevol dubte podeu trucar al telèfon
977702954

On i quan és el taller?
Al Museu de les Terres de l’Ebre 21 de desembre a les 11:00h.

Nenes, nens la NASA us necessita!

Preparats per fer el compte enrere? Deu, nou...


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies