reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior setembre 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 Activitats previstes per al dia 7/9/2023

Ebre, Música & Patrimoni 2023: Acústica i noves tecnologies

del 20/7/2023 al 23/9/2023 · Terres de l’Ebre · Amposta, la Ràpita, la Galera, Mas de Barberans, Masdenverge, Pinell de Brai, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara i Ulldecona

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Ebre, Música & Patrimoni 2023: Acústica i noves tecnologies

Nova edició del cicle biennal Ebre, Música & Patrimoni, impulsat pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els equipaments patrimonials i algunes administracions locals de les Terres de l’Ebre

Aquest any es presenta una edició disruptiva intrínsecament vinculada al desenvolupament i la influència de les innovacions tecnològiques, succeïdes en les darreries del segle XX fins a l’actualitat, les quals han permès anar un pas més enllà respecte a convocatòries anteriors de temàtiques més conservadores.

Així doncs, s’ha apostat per impulsar un espai de trobada entre el públic, la música i el patrimoni, a través d’una xarxa d’equipaments culturals, amb denominació d’origen ebrenca, que alberguen la missió d’il·lustrar nous llenguatges i narratives experimentals que es fonamenten en entorns digitals, tecnològics o electrònics, els quals ofereixen propostes acústiques innovadores, centrades en les noves tecnologies com la intel·ligència artificial (IA).

Es tracta d’un itinerari presencial per 9 experiències sonores interdisciplinàries i diverses, que han estat creades per autores i autors, de diferents edats i procedències, que sota la consigna de conceptualitzar “música i noves tecnologies” han col·laborat per estendre un projecte innovador, accessible i suggeridor, en un context social marcat per les transformacions tecnològiques i polítiques.

Amb tot, aquesta edició d’Ebre, Música & Patrimoni ha sorgit per donar veu a noves narratives, les quals permetin despertar emocions que ens revelin altres realitats. 

El cicle estarà disponible des de 20 de juliol fins a 23 de setembre de 2023, en diferents dates i espais, els quals poden consultar-se a continuació:

Títol: Uncanny Fire
Autora: Mónica Rikić
Lloc: Museu de les Terres de l’Ebre (43870 Amposta)
Data: 2 de setembre de 2023

Títol: Formigário Sonoro   
Autora: Joana Burd
Lloc: Biblioteca Francesc Balagué (43877 Sant Jaume d’Enveja)
Dates: Des de 20 de juliol fins a 31 d’agost de 2023

Títol: Silva loquens
Autor: Arnau Casanoves de la Hoz
Lloc: CDR Museu de la Pauma (43514 Mas de Barberans)
Dates: 5 d’agost de 2023

Títol: Sintonitzacions       
Autora: Paula Vicente Puiggròs
Lloc: Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de La Galera (43515 La Galera)
Dates: 5 d’agost de 2023

Títol: Resonant Spaces: Wastelands
Autors: Sofía Balbontín, 
Mathias Klenner i Joan Lavandeira
Lloc: Centre d’Interpretació Veus al Front del COMEBE (43594 Pinell de Brai)
Data: 12 i 13 d’agost de 2023

Títol: La gúspira, el cresol i l’eco
Autor: Andreu Garcia Serra
Lloc: CIAR Abrics de l’Ermita d’Ulldecona (43550 Ulldecona)
Dates: 8 de setembre de 2022

Títol: Totes les cançons s’haurien de dir mama
Autors: Lluís Martínez i Edu Pons
Lloc: Església de Santa Bàrbara (43570 Santa Bàrbara)
Dates: 11 de setembre de 2023

Títol: Diàlegs sònics amb una ovella transhumàntica
Autors: Priscila Alegre i Feliu Mollà
Lloc: Centre d’Interpretació Viure al Poble (43878 Masdenverge)
Dates: 15 de setembre de 2023

Títol: L’Isard
Autor: Francesc Quintana Gendaru
Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre (43540 La Ràpita)
Dates: 23 de setembre de 2023llegir més

Exposició "Lo Delta 4.30"

del 28/7/2023 al 30/9/2023 · Centre Masdenverge Actiu · Masdenverge

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Lo Delta 4.30"

Aquest diumenge dia 30 de juliol s’inaugura al Centre d’Interpretació Viure al Poble de Masdenverge l’exposició fotogràfica “Lo Delta 4.30”, del fotògraf José Antonio Sartorio. La mostra organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Masdenverge es podrà visitar des de 28 de juliol fins a 30 de setembre de 2023.

EXPOSICIÓ ‘LO DELTA 4.30’

Un bàndol de flamencs ens sobrevola i ens meravella. La immersió en el món natural ens omple de màgia i de placidesa. Lo Delta és una de les actuals Reserves de la Biosfera, que constitueixen el substrat de la cadena de la vida i un llegat que hem de cuidar.

El propòsit de l’exposició és conèixer per vincular-nos, vincular-nos per estimar, estimar per respectar i respectar per preservar. Està dividida en quatre mòduls: Perdre’s per trobar-se, Llums que encenen llums, El Jo més íntim i La força del col·lectiu. Format cadascun vuit fotografies de 50 x 60 cm, impreses en paper de molt alta qualitat, unides per un subtil fil conductor i complementades amb quatre poesies i un Audiovisual.

Són fotografies que sembla que hagin estat pintades amb la càmera. L’ànima i l’essència dels colors, dels silencis, de la llum, de la calma, de l’aire transparent, de les textures, els murmuris de l’aigua o d’aus que alcen el vol, es fusionen i apareix l’invisible.

José Antonio Sartorio

Naturalista, fotògraf, viatger i empresari turístic, especialitzat a protegir les persones en vilatges. Graduat en Ciències Químiques, format en diversos Màsters empresarials i de Psicologia humanista. Soci de SEO-BIRD LIFE, AEFONA, SCFN i accionista de RIET VELL. Creador de l’espai d’art fotogràfic www.artslow.photo

La seva passió pels entorns naturals comença  de ben petit amb Rodríguez de la Fuente i amb Joaquín Araujo. Per a l’autor, la fotografia és un mitjà d’Integració conscient i lent (slow) en el món natural, que esdevé font d’equilibri personal. Es converteix en una escola de coneixement, de comprensió, de calma i d’ajuda a la conservació i conforma, alhora, un espai d’Interconnexió i de transmissió de bellesa natural, de consciència i de poesia, el qual ens parla de cor a cor.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies